søndag, juni 13, 2021

Dette vil folk bruke pengene de har spart under pandemien på

Mest lest nå

En fersk undersøkelse fra Ving viser at drøyt 5 av 10 nordmenn har spart mer penger enn vanlig i løpet av koronapandemien.

Og hele 61 prosent av de spurte sier at de ønsker å bruke pengene på en feriereise når verden åpner igjen.


Nesten halvparten av de 3.050 respondentene i Vings reisepanel sier at det er mer sannsynlig at de vil bestille en utenlandsreise nå, enn for en måned siden. Undersøkelsen viser også at 39 prosent ønsker å reise til utlandet oftere nå enn det de gjorde før pandemien. Kun 1,7 prosent planlegger å reise sjeldnere og 52 prosent svarer at de vil reise omtrent like mye som tidligere.

syden

– Ønsket om å reise er enormt akkurat nå. Vi har mye trafikk på nettsiden vår og ser en klar oppgang i søk etter reiser. Det er mange som har spart penger som de ønsker å bruke på en etterlengtet ferie, sier country manager i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, i en pressemelding fra selskapet.

Zachrisson forteller at folk gjerne vil ha det litt luksuriøst og velger for eksempel fine hotell med flere fasiliteter og hotellrom med direkte tilgang til bassenget.

– En god del vil også unne seg litt ekstra god mat og drikke i ferien.  Mange ønsker å dra på en «Once in a lifetime»-reise og reisemål som Maldivene og Thailand selger veldig bra akkurat nå, sier hun.

Over 80 prosent av respondentene i undersøkelsen planlegger å bruke omtrent like mye penger som vanlig på feriereisen, mens 12 prosent sier at de vil bruke mer penger enn vanlig.

Det de ønsker å bruke mer penger på er et finere hotell med flere fasiliteter, etterfulgt av god mat og drikke på restaurant. Nesten tretti prosent opplyser også at de ønsker også å unne seg en oppgradering av selve flyreisen.

5 på topp: Dette har nordmenn spart til under pandemien

  1. En reise – 61 prosent
  2. En buffer om noe uventet skulle skje – 40 prosent
  3. Langsiktig sparing – 30 prosent
  4. For å ha litt ekstra til spesielle anledninger – 24 prosent
  5. Oppussing av bolig – 17 prosent
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter