Hjem Kosthold Dette visste du ikke om minigulrøtter – Professor rystet over folks uvitenhet

Dette visste du ikke om minigulrøtter – Professor rystet over folks uvitenhet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Minigulrøtter er en yndet grønnsak på manges middagsbord, men vet du egentlig hvor den kommer fra? For det er slett ikke en liten gulrot som mange tror, det er et biprodukt av vanlige gulrøtter – som produsentene rett og slett synes er for stygge til å selge!

Men før de blir til minigulrøtter som vi kjenner dem fra butikkene, må de «stygge» gulrøttene gjennom en lang og omstridt prosess, gjennom mange maskiner og behandlinger.

Foto: Youtube

– Majoriteten av forbrukerne har ingen anelse om hverken hva det er de spiser, eller hvordan det produseres. Det er så mange personer som faktisk tror at bøndene dyrker minigulrøtter, som kommer opp av jorden flotte og i perfekt størrelse, sier professor David Just, som har forsket i forbrukeres økonomiske beslutninger til Washington Post.

Ifølge Washington Post så er 70% av alle gulerøttene som spises i USA minigulrøtter. Hvilket medfører en enorm belastning på miljøet, ikke minst på grunn av prosessen som skal til for å produsere dem – som også innebærer at de dyppes i en kloroppløsning for å hindre smitte av sykdommer til andre fødevarer, pluss det kreves større mengder plast til emballering og innpakning.

Foto: Youtube

Fordelen er imidlertid at produksjonen av minigulrøtter minimerer svinnet av stygge gulrøtter, men kanskje hadde det beste vært om vi ikke brydde oss så mye om hvordan maten faktisk ser ut, men heller om hvordan den smaker? En gulrot smaker like godt om den er «pen» eller «stygg», eller hva mener du?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com