in

Dianas eks advarte henne før intervjuet

Diana
Diana. Foto: Youtube

BBCs Martin Bashir intervju med Diana er et av de mest kjente og omdiskuterte intervjuene med kongelige. Nå tar Dianas eks-kjæreste bladet fra munnen og sier Bashir utnyttet henne.

BBC-intervjuet vakte oppsikt over hele verden etter at Diana blant annet sa at det var tre personer i ekteskapet: henne selv, prins Charles og hans elskerinne Camilla Parker Bowles. Hun avslørte også at hun selv hadde vært utro.

Intervjuet skal nå granskes, noe prins William ifølge Dagbladet er glad for.


– Den uavhengige granskningen er et steg i riktig retning, skrev Prins William fra Kensington Palace ifølge BBC i en uttalelse da granskingen ble kjent.

– Det burde bidra til å få fram sannheten bak handlingene som førte fram til Panorama-intervjuet og de påfølgende avgjørelsene tatt av de i BBC på den tida, sier prinsen videre.

Bashir har blant annet blitt anklaget for å ha betalt ansatte rundt Diana for å spionere på henne. Han var en ukjent journalist da han intervjuet Diana, men har siden det gjort stor suksess.

Nå tar også Dianas eks-kjæreste Hasnat Khan (62) bladet fra munnen. Det to år lange forholdet mellom prinsesse Diana og hjertelegen tok slutt like før den fatale ulykken i Paris i 1997. I et intervju med Daily Mail hevder Khan ifølge Se & Hør at Martin Bashir utnyttet prinsessen i intervjuet.

– En av hennes mest attraktive egenskaper var sårbarheten hennes. Det var det som gjorde henne elsket av folket. Senere forsto jeg at Martin plukket ut disse egenskapene og utnyttet dem, sier han til den britiske avisen.

Får stor oppmerksomhet

Khan har så å si aldri snakket med offentligheten om forholdet han og Diana hadde, og intervjuet vekker derfor stor oppmerksomhet i Storbritannia.

– Han (Martin Bashir, journ.anm.) var veldig overbevisende mot Diana. Alt handlet om at han var fra BBC, at han var respektabel, og from, til og med. Men han fylte hodet hennes med søppel, sier Khan videre.

Selv sier Khan at det var noe ved Bashir han ikke likte. Og han hevder å ha advart henne mot han.

– Helt fra starten begynte han å stille meg de mest direkte og personlige spørsmål om forholdet mellom meg og Diana. Hvorfor var vi ikke gift? Når skulle vi gifte oss? Den type ting. Det var noe med Bashir jeg ikke likte. Jeg ba henne om å være forsiktig med ham, avslører Khan overfor Daily Mail.

Se & Hør skriver at også Dianas bror, Charles Spencer, har kommet med anklager mot Martin Bashir. Han hevder blant annet at han skal ha vist frem falske dokumenter for å overtale søsteren til å delta i intervjuet.

LES MER:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Golden retriever tror tøflene er små valper

fly

Kraftig økning i antallet koronarelaterte reiseforsikrings-saker