Hjem Kjendisnytt Se Dianas ikoniske genser som ble solgt på auksjon for 12 millioner

Se Dianas ikoniske genser som ble solgt på auksjon for 12 millioner

Under en auksjon hos Sotheby’s i New York ble genseren til prinsesse Diana solgt for mer enn 1,1 million dollar. Det kom inn 44 bud. Se genseren lenger ned i artikkelen.

Prinsesse Dianas røde og hvite sauegenser med et sort får som detalj har blitt solgt på auksjon for 1 143 000 millioner dollar. Det melder Daily Mail. Beløpet tilsvarer 11,82 millioner norske kroner.

Dette er dermed det dyreste plagget som har vært eid av den tidligere prinsessen av Wales.

Ifølge avisa kom det inn totalt 44 bud i løpet av 15 minutter da den berømte genseren skulle under hammeren. Utropsprisen var opprinnelig 80 000 dollar, altså rundt 860 000 norske kriner. Men vinnerbudet endte svimlende 14 ganger mer over opprinnelig prisantydning.

Første gang Diana dukket opp i ullgenseren med det svarte og hvite sauemotivet var i forbindelse med en polokamp der prins Charles spilte. Dette var i juni 1981, mens de ennå var forlovet.

Genseren var en av de første designene som kom fra duoen Sally Muir og Joanna Osborne som står bak strikkemerke Warm & Wonderful. Etter at Diana viste seg i genseren deres tok merkevaren for alvor av.

Dianas genser er ikke bare det dyreste plagget som har vært i eie av den tidligere prinsessen av Wales som er solgt noen gang. Det er også den dyreste genseren som noen gang er solgt på en auksjon.

Ved siden av genseren ligger to brev. Dette er korrespondansen mellom designerne og Buckingham Palace.

LES OGSÅ: Disse arvet gigantformuen til Diana

Ifølge Sotheby’s skadet Diana ermet på plagget. Det kan ha vært forlovelsesringen hennes som satte seg fast i maskene. Derfor skrev Buckingham Palace til Warm & Wonderful og lurte på om det var mulig å reparere ermet.

Warm & Wonderful mente det ville være best å erstatte genseren og sendte henne en ny i 1981, og deretter i 1983 da hun ble fotografert igjen, iført erstatningsgenseren, på en annen polokamp.

Auksjonaruis påpekte at dette er betydningsfullt «for når du tenker på prinsesse Diana og klesskapet hennes, hadde hun absolutt mange alternativer hun kunne ha valgt å ha på seg». De mener dermed at genseren må ha betydd noe for henne.

LES OGSÅ: Diana brøt alle regler for kongelige barneoppdragelse: – Det var uhørt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com