torsdag, april 9, 2020

Diskriminering av kinesere i Sverige

Mest lest nå

Musikklegenden John Prine er død av korona

John Prine ble sendt til sykehuset med symptomer på korona i mars. Etter 13 dager på intensiven, døde han, 73 år gammel. Den amerikanske artisten...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Coronaviruset har herjet gjennom en rekke land og nådd Skandinavia (men ikke Norge). BNO følger spredningen av viruset og melder at over 75 000 mennesker har rapportert om smitte, mens 2500 mennesker har dødd av viruset som rammer åndedrettssystemet.

Expressen melder nå at kinesere i Sverige diskrimineres på bakgrunn av viruset. Barn kalles for «virus» på skolen av sine medelever. Medpassasjerer flytter seg fra asiater på T-banen, og kinesiske restauranter mister mange av kundene sine.

Hva er diskriminerende?

Det er rapportert om flere tilfeller der kinesere er blitt diskriminert, men det er uenigheter om hva som faktisk er diskriminerende. – At man tar avstand fra mennesker med asiatisk utseende på offentlig transport innebærer ikke nødvendigvis diskriminering, forteller John Hamden, talsperson for det Kinesiske Riksforbundet. Det er vel snarere en forsvarsmekanisme som slår inn, forteller han videre.

 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter