Hjem Nyheter Disney-klassikere forbudt for barn – inneholder «rasistiske stereotyper»

Disney-klassikere forbudt for barn – inneholder «rasistiske stereotyper»

Barn kan ikke selv få tilgang til filmer som «Peter Pan», «Dumbo» og «Jungelboken» på Disneys egne strømmetjeneste.

En rekke Disney-klassikere er utilgjengelige for barn på Disneys strømmetjeneste dersom foreldrene ikke har samtykket i at de kan se filmene.

Det dreier seg om klassikere som «Peter Pan» og «Aristokattene».

RELATERT: Ville kjøpe den første billetten til Disneyland, endte opp med VIP-kort i alle Disneyparker verden over. Resten av livet

Årsaken er at Disney+ har laget et filter som gjør innhold med «rasistiske stereotyper» utilgjengelige for barn. Det skriver teknologimediet Engadget, ifølge dansk TV2.

Voksne har tilgang til alt innholdet i strømmetjenesten, da de vurderes å være bedre i stand til å sette innholdet i sammenheng for barnet.

Men barn selv kan altså ikke lenger søke opp filmer som «Peter Pan», «Aristokattene», «Lady og Landstrykeren, «Dumbo» og «Jungelboken».

RELATERT: Disney gir fem millioner dollar til gjenoppbyggingen av Notre-Dame

Disney + har allerede en tid hatt et merke på¨visse filmer, der seeren blir informert om problematisk innhold i filmen.

– Dette programmet inneholder negative skildringer og / eller uakseptabel behandling av mennesker eller kulturer, skriver Disney + om innholdet i «Lady og Landstrykeren»

De legger videre til at:

– Disse stereotypene var feil da og er feil nå. I stedet for å fjerne dette innholdet, ønsker vi å identifisere skadelig påvirkning, lære av det og fremme dialog slik at vi kan skape en mer inkluderende fremtid.

RELATERT: Har du noen av disse Disney-klassikerne på VHS? Da kan du tjene gode penger!

Det er verdt å merke seg at barn fremdeles kan få tilgang til oppfølgere til «Peter Pan», «Jungelboken» og «Lady og Landstrykeren». Dette er fordi de ikke anses som problematiske når det gjelder innhold.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com