in

Disse arvet gigantformuen til Diana

Diana
Foto: Paul Burrell / Instagram

1. juli ville prinsesse Diana fylt 61 år om hun var i live. Prinsene William og Harry var ikke de eneste som ble tilgodesett i morens testamente da hun døde i 1997.

Ifølge den britiske avisen Mirror, etterlot prinsesse Diana seg en formue på 21 millioner britiske pund. Det tilsvarer nesten 254 millioner norske kroner.

Pengene stammet fra skilsmisseoppgjøret etter at hun og prins Charles skiltes, samt aksjer, smykker og personlige eiendeler.

Avisen skriver at arveskatt spiste en betydelig del av formuen, og etterlot rundt 13 millioner pund til arvingene hun hadde tilgodesett i testamentet.

Av formuen var det naturlig nok prinsene Harry og William som fikk mest. Men de var ikke de eneste som arvet prinsesse Diana.

Butleren og veldedige formål

Butleren hennes, Paul Burrel, som hun hadde et fortrolig forhold til ble tilgodesett 50.000 pund, noe som tilsvarer litt over 600.000 kroner.

View this post on Instagram

A post shared by Paul Burrell RVM (@officialpaulburrell)

Prinsesse Diana var også gudmor til hele 17 barn. Alle fikk tildelt spesielle gjenstander med affeksjonsverdi, og ikke usannsynlig også verdi.

Som kongelig hadde Diana vært beskytter for en rekke veldedige formål. Hun hadde også tilgodesett ulikeveldedige organisasjoner med 100.000 pund, altså rundt 1,2 millioner kroner, samt den helt unike garderoben sin.

Det er ikke kjent nøyaktig hvor mye prinsene som den gang var 12 og 15 år gamle arvet av moren. Men de fikk ikke pengene med en gang. De fikk noe da de fylte 25 år, og resten da de fylte 30.

I det omstridte intervjuet Harry og Meghan ga til Oprah Winfrey avslørte Harry at paret i stor grad overlevde på midlene prinsesse Diana etterlot han etter at paret trådte ut av de kongelige pliktene.

Ettersom Diana var født inn i aristokratiet betød det at hun allerede før hun traff prins Charles hadde en del verdifulle smykker fra Spencer-familien. Disse er det prinsene William og Harry som har arvet, og Kate, hertuginnen av Cambridge, fikk ifølge the Mirror Dianas forlovelsesring da prins William fridde til henne. Harrys kone, Meghan Markle, har to av Dianas diamanter i sin forlovelsesring.

En rekke andre smykker hører imidlertid til de kongelige samlinger, og ble returnert til kongehuset.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Klarer du å finne alle kvinnene i dette bildet?

Vegansk mor dømt for drap etter å ha nektet babyen annen mat en rå frukt og grønnsaker