søndag, juni 13, 2021

Teslaeiere er de verste fartsbøllene – bryter oftest fartsgrensen

Mest lest nå

Høy fart fører til ulykker, men hvordan står det egentlig til med norske bilister og fart?

Fortell oss hvilken bil du kjører, og vi har svaret på hvor fort det går, sier forsikringsselskapet Fremtind.


Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, har fulgt om lag 10 000 bilister gjennom 12 måneder, og har unik innsikt i hvordan ulike grupper forholder seg til fartsgrensene.

– Det er store forskjeller mellom bilmerkene. Om det er slik at de som liker å kjøre fort velger bestemte bilmerker, eller at noen biler «inviterer» til å kjøre for fort er ikke godt å si, men tallenes tale er klar, sier leder for innovasjon i Fremtind, Svein Skovly, i en pressemelding fra selskapet.

Disse bilmerkene bryter fartsgrensene oftest, og minst:

Kilde: Fremtind

– En Tesla-sjåfør i snitt kjører mer enn 62 prosent mer for fort enn en Suzuki-sjåfør, sier Skovly.

Teslaeiere bryter oftest fartsgrensen.

Deretter følger BMW, Audi, Volvo og kanskje overraskende for noen, Volkswagen, på listen over bilmerkene med høyest andel fartsovertredelser per kjørte kilometer.

Polestar på vei opp

Alle bilene i listen har Fremtind registrert minst 400 000 kjørte kilometer mer. Noen bilmerker har vi for få biler av, eller for få kjørte kilometer, til at de er med i oversikten.

– Hvis Polestar-sjåførene fortsetter å kjøre som de gjør i dag, blir nok Volkswagen skjøvet ut av versting-listen til neste gang, sier Skovly.

Undersøkelsen, som er basert på om lag 45 millioner kjørte kilometer med kjøredata fra appen Smartbil, er fra i perioden 1. april 2020 til 1. april 2021. Det vil si i den perioden Norge har vært preget av ulike koronatiltak.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter