onsdag, juni 3, 2020

Disse landene åpner snart opp for turister

Mest lest nå

Flere turistland er snart klare for å åpne opp grensene sine for turister igjen.

I midten av mai vedtok Italia å åpne grensene for EU-og Schengen-borgere, uten krav om karantene. Grensene åpnes fra og med 3.juni.

Italia er et av landene som ble hardest rammet av Koronaviruset. Hele landet ble satt i karantene fra midten av mars, og fortsatt er det svært strenge restriksjoner, men det går sakte men sikker rette veien. Byen Venezia er en av byene i Italia som er helt avhengig av turisme. I følge turistsjef Paola Mar jobber 65 prosent av byens befolkning med turisme, skriver NTB.


– Virkningen av koronaviruset på utlendingers ankomst, som utgjør 85 prosent av turistene som kommer til Venezia, er svært stor sammenlignet med andre reisemål med flere innenlandsturister enn utenlandske, sier Mar.

Canal Grande i Venezia. Foto: Pixabay

Hellas har blitt rammet mye mildere av pandemien enn Italia, men er i likhet med Italia i stor grad avhengig av turisme. Her ønskes turister velkommen fra 15.juni. Direkte internasjonale flyginger til turistdestinasjoner starter opp fra 1.juli sa statsminister Kyriakos Mitsotakis en en tale 20.mai.

Spania derimot åpner ikke for turister med det første. De har nylig startet en forsiktig gjenåpning av landet.

– Vi kan ikke la utlendinger komme til landet mens vi fortsatt nekter våre egne innbyggere å forlate hjemmet, sa turistminister José Luis Ábalos 18. mai.

Danmark åpnes i mai

Den danske regjeringen har bestemt at forretningsfolk, kjærester og besteforeldre til personer som er bosatt i Danmark kan få komme inn i landet fra og med mandag 25.mai.

LES OGSÅ: Island åpner for turister fra to utvalgte land

Regjeringen fraråder utenlandsreiser

Selv om flere land i nærmeste fremtid åpner opp grensene sine, så anbefaler regjeringen i Norge at man planlegger Norgesferie i sommer. Det kunngjorde statsminister Erna Solberg på pressekonferanse fredag 15.mai. Regjeringen fraråder utenlandsreiser frem til 20.august.

Det ble imidlertid sagt at innen 15.juni vil det bli vurdert å endre reiserådene til Norden, og innen 20.juli vil det vurderes å endre reiserådene til nærliggende Europeiske land.

Kilde: Nettavisen

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter