De ti speiderjentene fra Washington kaller seg for «Marihønene». De har vært bestevenner i ni år, og vennskapet deres er virkelig noe som har forandret livene deres.

Jentene har vært venner helt siden barneskolen. De deler latter, kaker, kjærligheten for marihøner og et ekstra kromosom. Det skriver Inspire More.

Jentene var rundt fem og seks år gamle da deres foreldre så verdien av å ha et nettverk med andre familier med barn med Downs syndrom. De bestemte seg for å lage sin egen speiderklubb. Speiderleder Linda Sauve grunnla gruppen sammen med datteren sin, Sarina. Hun sier det er noe av det beste og fineste hun noen gang har gjort.

Foto: King5.com

Vennskapet blir bare sterkere

Nå har jentene blitt så store at de er godt opp i tenårene. Men «Marihønene» lever fortsatt i beste velgående, og vennskapet er sterkere enn noen sinne.

Jentene elsker å klippe og lime, overnatte hos hverandre og å danse. Linda sier det har vært veldig fint for jentene å få være sammen med en gruppe venner som er som dem selv.

«At de har samme syndrom, betyr ikke på noen som helst måte at de er helt like», sier Linda.

«De er alle unike individer. Men det at de har et ekstra kromosom, gjør at de har noe felles», sier hun videre.

Foto: King5.com

«Å ha Downs syndrom er kult»

«Folkens, hvis du har Downs syndrom, er det kult. Du får gjøre masse kule ting», sier Sarina.

LES OGSÅ
Sykepleieren sitter ved siden av en døende kvinne - vet ikke at et kamera filmer sangen hennes

«Det jeg elsker mest med speideren, er at vennene dine alltid er der for deg», legger en annen speiderjente til.

Foto: King5.com

Jentene er helt sikre på at de kommer til å være venner i mange, mange år fremover. Og det tviler vi ikke på et øyeblikk. Slike vennskap er så verdifulle. Vi ønsker «Marihønene» lykke til videre og unner dem mange år med overnattinger og dansing fremover.

Se video med «Marihønene» her: