Hjem Hus og hjem Disse tingene må du aldri helle i vasken – nummer 3 vil overraske deg

Disse tingene må du aldri helle i vasken – nummer 3 vil overraske deg

Å tømme rester i kjøkkenvasken kan virke praktisk, men det er ikke alltid den beste løsningen. Flere vanlige ting kan nemlig føre til tette rør og andre problemer, skriver Land. Her er noen overraskende ting du aldri bør helle i vasken.

1. Fett og olje

Selv om du kanskje tror at varmt vann løser opp fett og olje, vil det til slutt kjøle seg ned og stivne i rørene. Dette kan skape en hard plugg som tetter rørene. I stedet bør du tørke av fett fra stekepannen med papir eller helle det i en tom flaske som kastes i søpla.

2. Kaffegrut

Ikke hell kaffegruten i vasken. Foto: Canva

Det kan være fristende å kaste kaffegrut i vasken, men dette kan kombinere seg med fett og skape blokkeringer. Kaffegrut bør heller kastes i matavfallet eller komposten. Den kan også brukes som næring til planter i hagen.

3. Rå egg

Dette kan være fristende å skylle ned i vasken. Men ikke gjør det.. Foto: Canva

Å helle rå egg i vasken kan virke ufarlig, men det kan føre til problemer. Når egg kombineres med varmt vann, kan det stivne og danne en omelett-lignende substans i rørene. Skylle med kaldt vann hjelper heller ikke, da egget kan bli liggende og stivne ved neste omgang med varmt vann.

4. Stearin

Vær påpasselig med hva du skyller ned i vasken, så slipper du tette rør. Foto: Canva

Selv små biter av stearin fra rengjøring av lysestaker kan bygge seg opp og tette rørene over tid. For å fjerne stearin fra lysestaker, legg dem i en metallbeholder med kokende vann. La det kjøle seg ned slik at stearinet flyter opp og kan fjernes. Alternativt kan du legge lysestakene i fryseren og deretter skrape bort stearinet med en kniv.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com