in

Disse tre matvarene er rike på enzymer som hjelper deg med slankekuren

Dersom du prøver å kvitte deg med noen ekstra komfortkilo fra pandemien så bør du inkludere mer av disse tre matvarene i kostholdet ditt.

Kvinner som inkluderer enzymrik frukt og grønnsaker til kostholdet går ned betydelig mye mer i vekt etter seks måneder, sammenlignet med en kontrollgruppe. Det viser en studie utført ved University of Pittsburgh.

I tillegg viser spansk forskning at slankere som økte enzyminntaket, mister 2,5 ganger mer kroppsfett enn de som ikke gjorde det.


Forskere har oppdaget mer enn 1000 enzymer i matvarer som hjelper kroppen med å fordøye, reparere og gi energi til organene våre. First For Women har pekt på tre matvarer som er rike på fordøyelsesenzymer og ikke bare vil bedre helsen din – men samtidig også hjelpe deg med å få resultater fra slankekuren.

Brokkoli beskytter tarmen.

Når du tygger brokkoli frigjør celleveggen til grønnsaken enzymet myrosinase. Det er et enzym som avverger vektøkning.

Dette enzymet setter også i gang dannelsen av kjemikalier som bekjemper e. coli og listeria, som er to svært velkjente årsaker til matbårne sykdommer og mageproblemer.

Løk styrker hjertehelsen

Alle varianter av løk inneholder et enzym som kaller alliinase. Dette enzymet hjelper til med å slå av kroppens fettlagring. Dette enzymet er også gunstig for å redusere høyt blodtrykk og skadelige LDL-kolesterol.

Ananas lindrer smerte

Enten du nyter ananasen fersk eller frossen eller kanskje hermetiser, så er denne tropiske frukten er verdens rikeste kilde til bromelain. Dette enzymet bryter ned diettproteiner, slik at leveren kan fokusere på jobben med å forbrenne fett. 

Bonus: Bromelain har også vist seg å bryte ned proteiner som får muskler til å verke. Så hvorfor ikke kose deg med ananas etter neste treningsøkt? 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tips til å dele dine lidenskaper med verden

gravid

Svenske forskere med ny kunnskap om sammenhengen mellom infeksjon under graviditet og autisme