Hjem Kjendisnytt Dizzie Tunes-gitarist Einar Idland har gått bort

Dizzie Tunes-gitarist Einar Idland har gått bort

Einar Idland, som var en av de fem medlemmene i Dizzie Tunes, har gått bort, 79 år gammel.

Den norske gruppa Dizzie Tunes ble dannet i 1959 av Tor Erik Gunstrøm, Svein Helge Høgberg, Einar Idland, Øyvind Klingberg og lederen Yngvar Numme. Einar Idland var bandets gitarist.

Nå er det kun tre igjen i showbandet på fem som underholdt Norge i flere tiår. Øyvind Klingberg døde i april 2017, 73 år gammel.

Fredag gikk også Einar Idland bort. Han ble 79 år gammel. Kameratene som sitter igjen beskriver et stort tomrom.

– Jeg snakket med ham senest i går ettermiddag, da virket han frisk og fin. Jeg fikk helt sjokk da jeg fikk vite om det her i dag, forteller kamerat og tidligere bandkollega i Dizzie Tunes, Svein Helge Høgberg, til avisa Varden.

«Dizziene» spilte ikke bare i band sammen, de var også gode venner.

– Vi har en klubb som møtes hver fredag, og Einar har vært blant de mest ivrige. De siste fredagene har han ikke kunnet være med, men at det skulle være så alvorlig hadde ingen av oss trodd, det kom som et sjokk på oss alle, forteller Tor Erik Gunstrøm til Varden.

Både Høgberg og Gunstrøm har kjent Idland helt siden barnsben av. De forteller at han har slitt med helsa etter et fall for noen år siden, men sier at ingen i bandet visste hvor alvorlig det var.

Dizzie Tunes har stått for noen av de største revysuksessene på norsk scene på 1970-, 1980- og 1990-tallet, både kunstnerisk og publikumsmessig. De har ifølge Wikipedia også vært sentrale skikkelser i flere Montreux-belønnede TV-show samt i spillefilmen Tut og kjør. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com