in

Betty (60) ble funnet drept i 1988 – Over 30 år senere kom den utenkelige beskjeden

Foto: Outagamie County Sheriff's Office

Betty Rolf (60) ble funnet drept i 1988. Nå har DNA-teknologi ledet politiet til en mistenkt nesten 3200 kilometer fra åstedet.

Betty Rolf var på vei fra hjemmet sitt i Appleton, Wisconsin, til arbeid da hun forsvant. Det var en 15 minutters spasertur. Hun dukket aldri opp på jobb. Dagen etter ble hun funnet at politiet. Kroppen hennes var delvis avkledd og dekket av grus. Oxygen.com skriver at hun hadde en veskestropp surret rundt halsen.

Like før jul ble 66 år gamle Gene Clarence Meyer siktet for voldtekten og drapet av Betty Rolf, som fant sted for mer enn 30 år siden.


Meyer er nå siktet for forsettlig drap og seksuelle overgrep etter at politiet har fått DNA-match i saken. Nettstedet CNB News skriver at gjennombruddet kom da etterforskerne kjørte et søk på familiært DNA. I USA er det populært å spore opp røttene sine med DNA-tester. Denne praksisen har også hjulpet amerikansk politi med å spore opp forbrytere. I disse slektsforsker-databasene har de ved flere anledninger funnet match til kriminelles familiemedlemmer. Dette skjedde også i denne saken.

I 1988 bodde Meyer omtrent en kilometer fra der Rolfs kropp ble funnet den 7. november det året. Kort tid etter drapet flyttet Meyer til Washington.

Meyer ble arrestert i desember 2022 og sitter nå fengslet i Washington i påvente av utlevering til Wisconsin.

Da Rolf ble obdusert fikk etterforskerne tatt en DNA-prøve. Og etter et nylig søkt i en DNA-database etter eventuelle nære biologiske slektninger til den mistenkte, fastslo politiet at de eneste mistenkte kunne være Meyer eller broren hans.

Broren skal ifølge politiet ha avgitt en DNA-prøve som eliminerte ham som mistenkt.

Deretter sporet FBI-agenter opp Meyer i Washington. Her fikk de tatt DNA-prøver fra dørhåndtaket på lastebilen hans. Ifølge påtalemyndighetene samsvarte prøvene med de som funnet på Rolfs kropp.

Familien til Rolf fortalte CBS News-tilknyttede WFRV at de ble sjokkert da de fikk vite om arrestasjonen.

– Vi visste ikke om denne personen var død eller om vedkommende hadde begått andre forbrytelser. Vi visste ingen ting, sier Rolfs barnebarn, Sue Srnka, ifølge CBS News til tv-stasjonen.

Rolfs datter, Sheila Wurm, husker godt dagen moren sist ble sett i live.

– Hun gikk til jobben. Hun jobbet på bankettsalen Country Aire. Hun kom aldri dit. Det hadde snødd ut den morgenen. Moren min var redd for snø, og derfor kjørte hun ikke. Moren min var sjåfør, men hun gikk overalt hvor hun skulle, sier datteren.

Til Yahoo News sier Wurm at hun er takknemlig for de mulighetene som ligger i DNA – ellers ville morens drapsmann aldri blitt tatt.

DNA-testing har tidligere utelukket alle knyttet til Rolf. Men familien har likevel følt på en konstant uro og frykt i disse tre tiårene siden Betty Rolf ble voldtatt og drept. Wurm forteller om frykten for barna og barnebarna, og sier hun har lurt på om morens morder fortsatt bodde i nærheten.

– Vi har måttet sitte og lure på dette hver dag i 34 år. Vi trodde drapsmannen kom til å være noen vi kjente, sier datteren.

Etter at familien fikk vite at Meyer var arrestert i saken, har frykten omsider sluppet taket og hun føler ikke lenger at hun må se seg over skulderen.

– Han tok alt fra oss. Moren min fortjente ikke dette og dette burde aldri ha skjedd … spesielt ikke på en så grusom måte som det. Hun var en uskyldig person. Jeg vil være i retten hver gang Meyer er der. Nå kan de plassere ham der han hører hjemme, sier datteren.

Også barnebarnet uttrykker takknemlighet over at det omsider vil bli rettferdighet.

– Ingenting vil noen gang bringe henne tilbake, men å vite at morderen kommer til å bli holdt ansvarlig er veldig viktig for oss, sier barnebarnet.

Verken CBS News eller Yahoo sier noe om hvordan Meyer selv stiller seg til siktelsern. Hvis han dømmes risikerer han livstid pluss 20 års fengsel.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Søster André var verdens eldste person – død 118 år gammel

Linn Jørum Sulland etter exiten fra «Mesternes Mester»: – Helt voldsomt