in ,

Dobling i salg av sydenferier den siste uken

syden

Siste salgstall fra TUI viser at reiselysten fester seg i hele landet, og reisearrangøren melder om nær dobling i feriesalget den siste uken. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Den største andelen av de reisende ønsker å reise til utlandet fra og med september, tallene viser vekst i alle sesonger som ligger ute til salg.

Skolenes høstferier og juleferier er veldig populært blant barnefamilier, og nordmenn fortsetter å kjøpe dyrere ferieprodukter enn normalt.

– Vi har sett en jevn flyt av feriebestillinger siden i vinter, men nå ser det ut til at det virkelig begynner å ta fart. Vi opplever vekst over hele landet, og nå som også barnefamiliene sikrer seg sydenferien så anser vi det som en viktig tendens og noe som befester den positive trenden, sier Kommunikasjonssjef i TUI, Nora Aspengren.

Siste ukes salgstall viser en økning på hele 93 % på nasjonalt nivå, for alle sesonger; sommer 2021, vinter 21/22 og sommer 2022.

Samlet sett er reiser til Mexico mest populært akkurat nå, og majoriteten velger reiser til Hellas i sommer. TUI presiserer at bestillingstallene ikke er på nivå med et «normalt reiseår». 

En undersøkelse gjennomført av TUI i april viser at nordmenn er mest trygghetssøkende i Norden:  

73 prosent av nordmenn sier at de reiser ikke uten at norske myndigheter gir grønt lys, mens svensker og dansker er noe mindre opptatt av dette. TUI presiserer at de alltid forholder seg til UDs reiseråd, og vil ikke fly til destinasjoner UD advarer mot.

– Vi vet av erfaring at nordmenn har stor tillitt til myndighetene, og at trygghet og sikkerhet er spesielt viktig når vi snart skal ut å reise. Den Europeiske undersøkelsen vi har gjort bekrefter dette, sier Aspengren.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kostymeansvarlig i «Exit» anmelder etter svindelforsøk på Finn

Her drepes koronaviruset på 30 sekunder