in ,

Dødssyk hund får tilbringe sin siste dag på favorittstedet; stranden

hund

Historien om den italienske schæferhunden har rørt en hel dyreverden.

I januar 2020 fant frivillige fra dyrerettighetsorganisasjonen Qua La Zaampa den magre og syke hunden. Han hadde blitt forlatt alene i et gammelt hus i Bitonto, Italia, forteller organisasjonen i et innlegg på Facebook.


Hans tidligere eier hadde flyttet, og overlatt hunden til seg selv.

Det viste seg at hunden, som hadde det treffende navnet hjertet, hadde degenerativ myelopati (DM). Dette er en progressiv nevrologisk sykdom i ryggmargen. På grunn av dette kunne han ikke lenger bevege bakbena, og han trengte en rullestol for å komme seg frem.

Norsk Berner Sennenhundklubb beskriver sykdommen slik:

Degenerativ myelopati er en neurologisk sykdom som rammer ryggmargen og gir neurologiske symptomer som f. eks. problemer med å koordinere bakbensbevegelsene,ataxi, svakhet i bakbena og bortfall av følelse/smerte. Symptomene er tiltagende/progressive men ikke forbundet med smerte.

Foto: Facebook

Siste dag på stranden

Det er ingen behandling for DM, og hunden ble bare verre. Alle forsto at han ikke hadde lenge igjen å leve. Gianna Serena Manfredi sørget for at hans siste dager var så gode som mulig.

Gianna tok hunden med til nærmeste strand, hvor han kunne nyte solen og havbrisen. Det var det minste de kunne gjøre for ham, etter at hans forrige eier etterlot ham i et gammelt hus, uten mat eller vann, for å dø.

«Og vi dro til sjøen, det var vakkert, vinden kjærtegnet ørene mine, bølgene slo mot steinene. Det var veldig avslappende, jeg sovnet nesten og glemte all smerten ved å bli forlatt av de som elsket meg så lite,» skrev organisasjonen på Facebook, som om det var hunden som snakket.

Foto: Facebook

«Smerten ved sår blir merkbar, smerten ved å ikke kunne løpe med andre hunder. Jeg kunne ikke røre ved vannet, men jeg kjente følelsen. Det var godt og luktet frihet.»

Det er forferdelig hvordan noen mennesker kan behandle dyr. Heldigvis er det også mennesker som gjør alt de kan for å ta vare på dyr på best mulig måte. Folk som de frivillige fra Qua La Zaampa, som elsket denne hunden og fikk ham til å si farvel til denne verden med et smil.

Lidelsen er over. Hvil i fred. Se den rørende videoen fra stranden nedenfor:

E noi al mare ci siamo andati, è stato bellissimo il vento accarezzava le mie orecchie, le onde battevano contro le rocce, il suono del mare nel silenzio dell'ancora inverno.Era un vero relax mi sono quasi addormentato dimenticando tutto il dolore dell'abbandono di chi mi ha amato poco,il dolore delle piaghe che iniziano a farsi sentire, il dolore di non poter correre insieme a quel cucciolo che rincorreva la sua pietra.Non ho potuto toccare l'acqua ma ci anno pensato loro, gli umani a portarne un po' da me mi hanno bagnato il muso, era fresca e profumata di libertà.

Posted by Qua la zampa HEART on Sunday, March 14, 2021
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Elleve måneder siden krigen startet: Mer enn 300.000 drepte og skadde

Bussjåfør oppdager student som er i ferd med å begå selvmord – Med ett spørsmål klarer han å snu tankene hennes