Hjem Kjendisnytt Öde Nerdrums dramatiske historie: Dødssyk som baby: – Kunne endt opp som grønnsak

Öde Nerdrums dramatiske historie: Dødssyk som baby: – Kunne endt opp som grønnsak

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Öde Spildo Nerdrum ble smittet av RS-viruset da han bare var noen uker gammel.

Kunstneren Öde Spildo Nerdrum (25) som i fjor deltok i «Farmen Kjendis» har fortalt Dagbladets helgebilag «Magasinet» at han hadde en tøff start på livet.

Han var kun noen uker gammel da han ble hastet til sykehus, blek og stille mens han slet med å få oksygen og den lille barnekroppen var i ferd med å gi opp. På vei til sykehuset sluttet han å puste, og det som om minutter for vesle Öde.

RELATERT: Öde Nerdrum åpner opp om mobbingen: – helt hjerteløst

Gutten ble koblet til respirator, og legene ba foreldrene forberede seg på det verste.

– Mor og far ble fortalt at om jeg overlevde ville jeg mest sannsynlig ende opp som grønnsak. Ifølge min far hadde jeg hudfarge som et stearinlys.

Han var smittet av RS-virus, et virus som i alvorlige tilfeller angriper lungene. Sykdommen er en vanlig dødsårsak blant småbarn i utviklingsland.

RELATERT: Öde Nerdrum om Farmen-kolleger: «Blodsbrødre»

Faren, Odd Nerdrum, malte «Livredderen» etter at sønnen overlevde. Maleriet viser et blekt spedbarn i hendene på en mann.

Öde har ikke merket noen senvirknigner på lungene etter sykdommen som holdt på å ta livet av ham som baby. Han er heller ikke engstelig for å få korona, og har ikke undersøkt om han, siden RS-viruset tidligere herjet med lungene hans, er i risikogruppen.

RELATERT: Dette er de nye deltakerne på Farmen kjendis

Når Magasinet stiller det ledende spørsmålet om han var heldig svarer Öde

– Ja, jeg vet ikke, jeg hadde kanskje vært ennu morsommere som grønnsak. Men, det er jo et privilegium å ha sitt sinn i orden.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com