søndag, desember 5, 2021

Dokumentar om Martine-saken vekker internasjonal oppmerksomhet

Mest lest nå

Våren 2008 ble den 23 år gamle norske studenten Martine Vik Magnussen funnet drept i kjelleren i et fasjonabelt leilighetskompleks i London. Den antatte gjerningsmannen er fortsatt på frifot. 

Martine-saken Martine Vik Magnussen (23) fra Asker ble 4. mars 2008 funnet voldtatt og drept i London. Hun ble funnet i et kjellerrom i leilighetskomplekset til sin studievenn Farouk Abdulhak. Han er den eneste mistenkte i saken.

Nå lager produksjonsselskapet Monster, på oppdrag fra Discovery, en dokumentarserie om den tragiske hendelsen.


Serien vekker internasjonal interesse

– Denne saken kommer til å være et vondt og åpent sår for alle som kjente Martine inntil noen er dømt for ugjerningen. I 13 år har de jobbet for at den mistenkte i saken, medstudenten og vennen Farouk Abdulhak, skal returnere fra Jemen til Storbritannia og kunne stilles for retten, sier programdirektør i Discovery Norge, Magnus Vatn.

Han forteller at arbeidet med denne serien har vekket interesse hos Discovery internasjonalt, og den vil trolig vises i flere land.

Dokumentarserien forteller historien om to unge mennesker på terskelen til voksenlivet, om hvor brått tilværelsen kan snu, og hvilke konsekvenser det har fått for menneskene rundt dem.

Serien handler om storpolitikk og om å lete etter løsninger på tvers av kulturer, rettssystemer og styresett.

Muligheter for bevegelse i saken

Farouk Abdulhak forlot Storbritannia bare timer etter Martines død. Han bosatte seg i farens hjemland, Jemen, hvor han siden har levd som en fri mann.

Det finnes ingen utleveringsavtale mellom Jemen og Storbritannia og så langt har ingen appeller til jemenittiske myndigheter, til den mistenktes familie eller til den mistenkte selv, gitt resultater.

Det er produksjonsselskapet Monster som står bak dokumentarserien og produsent er Ingrid Wevang.

– Etter hvert som tidene endrer seg, endres også mulighetene for bevegelse i saken. Vi jobber bredt med kilder og følger mange spor i en kompleks sak som involverer mange privatpersoner, men som også har fått store ringvirkninger politisk, sier Ingrid Wevang.

Dokumentarserien er planlagt på discovery+ og TVNorge i løpet av 2022.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter