torsdag, september 23, 2021

Dommen har falt: Teddy kan avlives

Mest lest nå

I desember bestemte politiet at hunden Teddy, som er en blanding av Bichon Frisé og Shih Tzu, skal avlives.

Sju år gamle Teddy skal ifølge NRK ha angrepet flere personer, likevel slår mange ring om han for å forhindre at politiets vedtak om avliving blir gjennomført.

– Dette er ut fra vår vurdering en alvorlig hundesak, hvor en hund har bitt gjentatte ganger, har enhetsleder Torill Sorte i Sørøst politidistrikt forklart overfor NRK.


Saken har skapt et voldsomt engasjement i sosiale medier. I tillegg er det opprettet en Spleisaksjon, hvor det ifølge TV 2 er samlet inn over 370.000 kroner.

Spleisen, som kun omtaler den siste bite-hendelsen, og Facebook-gruppa er opprettet av andre personer enn matmor Joraand Stavåsen selv. Engasjerte folk har også tatt kontakt med advokater som ser på saken.

Kvinnen som har opprettet Spleisen, forteller til NRK at det overordnede målet er å få endret hundeloven, og å få Teddy hjem. Hun sier hun ønsker en ny hundelov, som er mer nyansert, slik at ikke politiet bare kan gå inn å avlive en hund.

Mandag kom imidlertid dommen fra Nedre Telemark tingrett. NRK melder at retten har bestemt at avlivningsvedtaket mot hunden Teddy består.

Retten mener hunden utgjør en fare og mener andre tiltak enn avliving ikke er tilstrekkelig, skriver Telemarksavisa ifølge TV 2. Hundeeier Jorunn Stavåsens venn Petter Lyng vitnet på vegne av Teddy under rettssaken.

Hundeeier Stavåsen er også dømt til å betale 87. 770 kroner i sakskostnader til staten. I forkant av rettssaken understreket hun at hun mener Teddy er uskyldig.

– Teddy er helt uskyldig i dette. Det er en menneskelig feil. Jeg kjemper for hunder og hundeeieres rettigheter, sa hundeeier Stavåsen til NRK.

Hundetrener Kittil Haugen som har vært hundeinstruktør i politiet i 35 år, har vurdert Teddys atferd.

Han har konkludert med at hunden ikke er farlig, skriver NRK.

– Vi har merket oss at retten ikke har lagt vekt på den hundefaglige sin uttalelse, sier advokat Kalkvik Stenberg.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter