in

Dommer ble irettesatt etter kommentaren hennes mot seriekriminell

En dommer i delstaten Washington ble irettesatt etter hun ga beskjed til en serieforbryter om at han ville bli sendt rett i fengsel og voldtatt av en innsatt som heter «Bubba» hvis han ikke endret livet sitt.

Dommer Virginia Amato ble offisielt irettesatt etter å ha fortalt en ikke navngitt person som var i rettsalen hennes, mistenkt for å mishandle familien sin, om at han hadde stø kurs mot «å bli Bubbas nye kjæreste i fengselet.»

– Det vil forhåpentligvis gi deg et grafisk bilde å tenke over … Og hvis du tror jeg tuller, så gjør jeg ikke det, sa dommeren, ifølge klagen mot henne.

Amerikanerne har et eget begrep som heter «prison wife», eller fengselskone oversatt til norsk. Alle innsatte er av samme kjønn og det var naturligvis dette dommeren refererte til da hun hadde mannen som var anklaget for å mishandle sin egen familie i rettsalen sin i august i fjor.

Dommeren fikk en offisiell formaning fra kommisjonen, som er den minst strenge formen for reaksjon som kan gis – men den understreket likevel alvoret i handlingene hennes.

– Ordene og bildene som ble valgt var upassende, uhøflige og upassende en rettsmann,. De var nedverdigende for tiltalte og andre fengslede mennesker, spilte på stereotypier og utnyttet frykten for det strafferettslige systemet, skrev kommisjonen i formaningsordren.

Kommisjonen bemerket at Amatos handlinger var spesielt upassende ettersom tiltalte ikke ble dømt i rettssaken.

De sa videre at Amatos feiltrinn ikke var karakteristisk for oppførselen hennes som dommer, og la vekt på at dette så ut til å være en isolert hendelse og at hun ikke så ut til å ha snakket med tiltalte med den hensikt å være uvillig.

Det påpekes videre i reaksjonen at Amato søkte råd fra flere seniordommere, og sa ja til å delta i en times etikkopplæring om rettssalsinnredning.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hunden Simba går viralt etter han plukker blomster i bestemorens hage og prøver å sjarmere seg ut av knipen

Alba har Downs syndrom og ble forlatt etter fødselen – 20 familier takket nei før denne mannen adopterte henne