Hjem Fremhevet Dømt for brutal vold på skoletoalett: Gutten tenkte han skulle dø

Dømt for brutal vold på skoletoalett: Gutten tenkte han skulle dø

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mobbing og vold på norske skoler er noe vi aldri ønsker å høre om. For vi vil jo helst ikke at det skal skje. Men nå kommer detaljene fra en ny grusom sak.

Det er Eidsvoll Ullensaker Blad som skriver om den brutale episoden som utspilte seg på en lokal skole i fjor høst, hvor en gutt ble utsatt for grov vold av to medelever. Nå har Romerike og Glåmdal tingrett avsagt dommen, og detaljene som kommer frem er skremmende.

Det var i et friminutt at den fornærmede gutten ble kontaktet av flere ande elever. De tok kontakt med ham på vei ut i friminuttet, holdt rundt ham og førte ham til skolens toaletter. Gutten forklarte i retten at han var engstelig, da medelevene både virket truende og vennlige på samme tid.

Trodde han skulle dø

Vel inne på toalettet ble gutten dyttet slik at han falt, uten mulighet til å komme seg unna. Der begynte de å slå og sparke ham, og han mottok harde spark mot hodet mens han lå nede. Hele hendelsen ble filmet. Gutten opplevde sparkene som veldig harde, som om de sparket en fotball, og han fryktet for livet sitt. Han ble påført flere merker i ansiktet og sår i hodet.

De to guttene som sto tiltalt, nektet straffskyld og hevdet at de ikke hadde noe med hendelsen å gjøre. Retten fant imidlertid bevisene klare.

«På bakgrunn av den samlede bevisførselen finner retten bevist utover enhver rimelig tvil at de tiltalte har forholdt seg som beskrevet i tiltalen og at de har handlet forsettlig. De dømmes i samsvar med tiltalen,» står det i dommen.

De to guttene ble dømt til 75 dager betinget fengsel og til å betale 10 000 kroner hver i oppreisningserstatning til den fornærmede gutten. Retten la vekt på at hendelsen var svært alvorlig og hadde et betydelig skadepotensial. Angrepet ble også beskrevet som et overfall av flere mot en forsvarsløs person.

Avisen skriver at hendelsen har hatt store konsekvenser for gutten. Han har pådratt seg flere fysiske plager og har også begynt å begrense seg sosialt.

  1. eplene
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com