Hjem Historier fra livet Jonathan drakk ti liter vann om dagen – det legene trodde var diabetes skulle vise seg å være mye skumlere

Jonathan drakk ti liter vann om dagen – det legene trodde var diabetes skulle vise seg å være mye skumlere

Da Jonathan Plummer fortalte legene at han drakk opptil ti liter vann hver dag, antok legene at han hadde diabetes. Ekstrem tørst er nemlig et karakteristisk tegn på diabetes.

– Jeg kjente en konstant tørst som jeg ikke klarte å slukke og kom til det punktet hvor jeg slapp ut like mye vann som jeg drakk. Det var en forferdelig tid som førte til at jeg gikk glipp av flere arbeidsdager av gangen, og jeg opplevde ekstrem tretthet, sier han til Daily Mail.

Men testene viste at han ikke hadde sukkersyke. Det var langt verre. Årsaken til Plummers ekstreme tørst var en hjernesvulst i hypofysen. Hypofysen er en del av hjernen som blant annet gir oss beskjed om å drikke når den oppdager at vi blir dehydrerte.

Og i Plummers tilfelle resulterte svulsten i at systemet slo seg helt vrang og ga han beskjed om å drikke flerfoldige ganger mer enn den daglige anbefalte mengden. Etter 30 runder med strålebehandling er Plummer nå svulstfri. Som en del av kreftbehandligene måtte han også gjennom steroidbehandling, som sendte han kraftig opp i vekt.

Jonathan måtte gjennomgå 30 runder med strålebehandling, men er nå kreftfri. Foto: Privat

– Jeg har alltid vært veldig aktiv og spilte både rugby og cricket ukentlig, men det har jeg aldri kunnet gå tilbake til. Jeg begynte med løping og svømming som berøringsfri trening og har gjenvunnet kontroll over vekten min, forteller han.

Men Plummer brenner for å få fokus på hjernekreft-forskning, og vil dele sin historie for å gjøre andre oppmerksomme på at hjernekreft kan ramme i alle aldre. Nå er han i gang med å samle inn penger til veldedighetsorganisasjonen Brain Tumor Research gjennom et sponset fallskjermhopp.

– Vi er utrolig takknemlige for at Jonathan vil dele historien sin, og det er fantastisk å høre hvordan han har funnet positivitet etter hjernesvulstdiagnosen. Hans historie minner oss om at hjernesvulster er vilkårlige; de kan påvirke hvem som helst i alle aldre, sier Mel Tiley i veldedighetsorganisasjonen Brain Tumor Research til Daily Mail.

LES OGSÅ:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com