Hjem Kjendisnytt Dramatikk bak kulissene i Kompani Lauritzen-finalen: Var redd for å bli lam

Dramatikk bak kulissene i Kompani Lauritzen-finalen: Var redd for å bli lam

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Lørdag kveld var det finale og avslutning på årets sesong av Kompani Lauritzen.

Komiker og skuespiller Jakob Schøyen Andersen (31), TV 2-anker og reporter Siri Nilminie Avlesen-Østli (37), forfatter og influencer Linnéa Myhre (31), skuespiller Carl Martin Eggesbø (25) og forfatter og «superlærer» Håvard Tjora (43) sto igjen og kjempet om førsteplassen.

Carl Martin Eggesbø sto til slutt igjen som vinner etter at deltakerne har blitt testet fysisk, psykisk og ikke minst i hvordan de klarer å løse oppgaver i team. Under finalen ble det en nervepirrende opplevelse da de alle måtte hoppe i fallskjerm.

En som fikk problemer etter hoppet var Håvard Tjora som måtte til legevakten etter sin landing. Selv om fallskjermen løser ut, gikk det meste annet galt under hoppet for 43-åringen.

– Det var mange følelser på én gang. Jeg husker at jeg var veldig redd før jeg hoppet, men da fallskjermen løste ut og jeg fikk rettet opp tvinn-en i stroppene, så kjente jeg på en ekstrem lykkefølelse. Da tenkte jeg at det verste var over, forteller Tjora til TV 2.

Der tok han feil. Et plutselig vindkast gjorde at Tjora drev bort fra det planlagte landingsområdet. Han drev nærmere og nærmere et hus med steiner, gjerder og trær rundt. Dermed kunne landingen potensielt blitt svært skummel.

Tjora klarte å lande på en liten gressflekk. I den TV-sendte finalen klippes det raskt over til at han er på beina igjen. Men bak kulissene var det langt mer dramatikk: Tjora hadde nemlig ikke plass til å gjøre en rulle for å dempe det harde fallet.

– Jeg lander jo stiv som en stokk, og fallskjermen drar meg bakover så jeg smeller ned i bakken og slår hodet kraftig, forteller han til tv-kanalen.

Han spratt opp igjen etter den harde landingen og slo seg kraftig.

– Da kjente jeg at det gjorde skikkelig vondt i ryggen, en stikkende smerte i korsryggen, og ble med ett redd for at jeg hadde skadet meg skikkelig – jeg var redd for å bli lam. Derfor skyndte jeg meg opp på beina for å kjenne om jeg var like hel, forklarer han.

Sjekken hos legevakten viste at noen sener rundt ryggsøylen var strukket. Tjora slet med smerter halvannen måned etter hendelsen, og er fortsatt er stiv i ryggen etter den harde landingen. Men understreker at han er fornøyd med oppfølging fra TV 2 og produksjonsselskapet Seefood.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com