Hjem Dyr Dramatikk i dyrehagen da fem løver kom seg ut av innhegningen
Dyr

Dramatikk i dyrehagen da fem løver kom seg ut av innhegningen

Fire løveunger og en voksen løve klarte å rømme fra det inngjerdede området i Taronga zoo i Sydney.

Dyrehagen tilbyr overnatting og dermed var det også gjester i parken da løvene fant ut at de skulle ta seg en kveldstur. Gjestene ble ifølge Independent umiddelbart eskortert til trygge soner, mens personalet satte i gang etterforskning av det betydelige sikkerhetsbruddet.

– Personalet kom løpende og sa at vi måtte forlate teltet og bli med øyeblikkellig, uten å ta med oss noen ting, sier Matt Perri til avisa.

Han og familien var på telttur i dyreparken da løvene plutselig kom seg ut.

En annen som var i parken var læreren David Dampsey. Han hadde med seg tredve 4. klassinger.

– Vi var på vei til frokost, og barna gledet seg veldig til å oppleve dyreparken, sier læreren til Sunrise.

Han legger til at de ansatte ved dyrehagen var svært profesjonelle, og verken han eller de 30 skolebarna følte seg noen sinne utrygge. Læreren innrømmer at han ikke nevnte for barna at det var en løveflokk på frifot. Etter faren var over koste skoleklassen seg i parken.

Det var på et videoopptak de ansatte ved dyrehagen plutselig så at en av de voksne løvene ved navn Ato befant seg utenfor inngjerdingen sammen med fire løveunger. Normalt bor de fem løvene bak et høyt gjerde.

Politiet ble tilkalt, men i løpet av de neste par timene spaserte løveflokken tilbake til innhegningen sin for egen maskin.

Hvordan løvene kom seg ut er fortsatt uklart. Under utflukten sin har imidlertig ikke løvene gjort noen skader på seg selv, andre dyr, mennesker eller ting i parken.

Taronga Zoo har de to voksne løvene Ato og Maya, og deres fem unger. Den ene voksne løven og den ene ungen var igjen i innhegningen mens resten av familien var ute og så seg om.

Inntil videre er løveutstillingen stengt.

Politibetjent Karen Webb medgir at det ikke er så ofte de får oppringninger om løver på frifot.

– Men politiet blir tilkalt til alle slags situasjoner sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com