Hjem Historier fra livet Dramatisk prematur tvillingfødsel på motorveien – nå er de ferske verdensborgerne snart klar til en roligere kjøretur hjem

Dramatisk prematur tvillingfødsel på motorveien – nå er de ferske verdensborgerne snart klar til en roligere kjøretur hjem

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Foreldreparet ønsket tvillingene sine velkommen på veiakslen langs en tungt trafikkert motorvei.

Tara var gravid i 32. uke, og dermed langt unna termin, da tvillingene Evelyn og Harvey plutselig bestemte seg for å melde sin ankomst.

Underveis til sykehuset skjønte ambulansepersonalet at de ikke ville rekke frem i tide. Dermed svingte de pent inn til siden på en motorvei like sør for Brisbane i Australia. Og klokka 03:30 natt til 31. oktober dukket de to nye verdensborgerne opp.  

– Det var en ganske dramatisk ankomst, de hadde det tydeligvis veldig travelt med å komme ut og hilse på oss, sier den nybakte tvillingmoren ifølge Daily Mail til australske Channel Nine.

Tara forteller at alt skjedde veldig fort. Hun var hjemme sammen med samboeren sin da hun plutselig fikk sterke veer og vannet gikk. Bare noen få timer etter var begge barna født.

– Jeg hadde tenkt å kjøre henne til fødeavdelingen på sykehuset i Brisbane, men jeg er veldig glad for at jeg ikke gjorde det, sier samboeren hennes Hayden.

Two weeks old 😍

Posted by Tara Jayde on Sunday, November 13, 2022

Den nybakte tvillingpappaen fulgte heller etter ambulansen i bilen sin. Da han så bilen stoppe fryktet han først at samboeren, som lider av epilepsi, kunne få et anfall.

– Jeg løp for å finne ut hva som skjedde, og da jeg kom dit sa ambulansepersonellet at Evelyn hadde ankommet og at vi måtte komme oss til fødeavdelingen på sykehuset umiddelbart, sier Hayden.

Men så langt skulle de ikke komme. Kun noen minutter etter, måtte ambulansen igjen blinke inn til siden, og kort etter var Harvey født.

Siden de to smårollingene ble født i 32. uke er de påremature. Et svangerskap varer normalt i 40 uker. Tvillingene som kom for tidlig veier bare litt over 1,7 kilo hver. Så etter at de fikk fraktet tvillingene inn på nyfødtavdelingen har de tilbragt tiden der.

Til tross for at Evelyn og Harvey har hatt noen tidlige komplikasjoner forteller foreldrene at de er glade og sunne.

Nå gleder foreldrene seg til å ta med tvillingene hjem. Den kjøreturen blir neppe like dramatisk som den første turen de to søsknene var på.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com