Hjem Nyheter Drapssiktet innrømmer å ha terrorisert Jonas

Drapssiktet innrømmer å ha terrorisert Jonas

Den 30 år gamle mannen som var den tredje som ble arrestert i forbindelse med drapet på Jonas Aarseth Henriksen innrømmer at han har terrorisert Jonas i en årrekke, men i likhet med de fire andre som er siktet for drap eller medvirkning til drap nekter 30-åringen straffskyld for drapet. 

17. august i fjor satte Sørøst politidistrikt i gang drapsetterforskning etter at Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død nær en hytte i Nes i Ådal.

Fem menn er siktet for drap eller medvirkning til drap i saken. Ingen av de siktede erkjenner straffskyld. 

Kun seks dager før han ble funnet drept var Helge Moldver og Stein Morten Lier fra true crime podkasten «Avhørt» på besøk hos Henriksen, for å høre hans nærmest uvirkelige historie.

– Over flere år hadde Jonas opplevd både trakassering, vandalisme og blitt truet på livet. Vi ble invitert opp til han for å høre mer om hvordan det har vært å leve med denne terroren gjennom to år, fortalte Helge Moldver til TV 2.

Det dreide seg om gjentatte stygge hendelser, alt fra brannstiftelse, hærverk og vold.

Jonas
Jonas Aarseth Henriksen (30) ble funnet død i en bil torsdag 17. august. Foto: Privat

Nå sier den ene av de siktede, en 30 år gammel mann, at han har terrorisert Jonas gjentatte ganger. 

– Grunnen var at jeg skyldte penger. Og ved å gjøre dette skulle det nedbetales gjeld, sier mannen til NRK. 

Han forteller NRK at han angrer på det han gjorde mot Jonas, og sier at Jonas var redd og ikke skjønte noen ting. Og heller ikke hadde sjans å skjønne noen ting. Den siktede 30-åringen forklarer at han skyldte penger til en 32 år gammel mann fra Noresund som politiet mener er hovedmann i Jonas-saken. 

Noresunds-mannens forsvarer Jon Anders Hasle mener at Hønefoss-mannen tegner et unøyaktig bilde av hva som skjedde.

– Det er hans demokratiske rett å fremme sitt syn på saken ut fra de interesser han har og for å tegne et bilde som gagner ham. Saken vil selvsagt bli mer nyansert når alle bevisene kommer på bordet i en kommende rettssak. Vi ser frem til det, sier Hasle til NRK.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com