Har du hørt at sitron blandet i vann kan gi deg flere helsegevinster? Det stemmer. Å drikke ett glass sitronvann hver morgen kan være svært gunstig for både kropp og helse i følge diverse studier.

Den gule frukten er rik på antioksidanter og inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. Her får du 11 grunner til at du bør drikke sitronvann.

Foto: Pixabay

1. Behandle kviser

Sitron kan virke forebyggende mot kviser, ifølge enkelte eksperter.

Det syrlige stoffet som finnes i sitroner tørker ut huden og hjelper derfor mot kviser. Ikke bare drikk, men vask også ansiktet med sitronvann som et godt og oppfriskende morgenritual, oppfordrer No skin problems. Men unngå å bruke sitron dersom du har store problemer med kviser eller åpne sår.

2. Mot nyrestein

Sitron inneholder kalium som øker syrenivået i urinen, noe som igjen motvirker dannelsen av oksalat som finnes i nyrestein.

Ifølge Global Healing Center kan sitron derfor forebygge nyrestein og andre nyreproblemer.

Foto: Pixabay

3. Styrker immunforsvaret

Hvem trenger ikke litt styrket immunforsvar på denne tiden av året? Sitron styrker lymfesystemet som er en del av immunsystemet og hjelper til med å finne og ta drepen på patogen som er sykdomsfremkallende.

4. Mot overvekt

Sitron inneholder flere vitaminer som regulerer kroppens blodsukker. Den inneholder også pektin, et fiber som kontrollerer sultfølelse. Sitron er også godt for fordøyelsen.

LES OGSÅ
Hvilken banan velger du? Svaret kan påvirke helsen din

Legen Shilpi Agarwal anbefaler at man drikker sitronvann. Ifølge henne vil C-vitamin øke forbrenningen. «Å legge til C-vitamin i kostholdet er en fantastisk måte å booste energien og forbrenningen på,» sier hun.

Foto: Pixabay

 

5. Mot verkende galleblære

Sitron hjelper til med å redusere smerten hvis du har en øm galleblære. Drikk derfor ett glass sitronvann når du spiser for å redusere verk.

6. Forkjølelse og influensa

C-vitaminet i sitronen er en naturlig antioksidant som virker antibakterielt. Drikk et glass sitronvann hvis du kjenner at det er en forkjølelse på vei.

7. Styrker neglene

Sitron styrker neglene og reduserer hvite flekker på neglene.

Foto: Pixabay

8. Mot betennelse

Sitron inneholder askorbinsyre som har betennelsesdempende effekter.

Å drikke varmt vann med sitron er et klassisk husmortriks mot forkjølelse. Sitron er antiseptisk og en sammentrekkende funksjon. Derfor kan sitron hjelpe mot hoven nese og hals.

9. Blodtrykkssenkende

Sitron hjelper kroppen med å stabilisere væskebalansen og dette er bra da dehydrering kan føre til høyt blodtrykk.

10. Lindrer såre muskler

Hvis du har såre og ømme muskler og ledd etter en real treningsøkt kan du drikke et glass sitronvann for å lindre smerten.

Sitroner er rike på kalium og kalium regulerer vann- og syrebalansen i kroppen. Kalium har også en positiv påvirkning på musklenes funksjoner, på hjertet og på en normal funksjon i nyrer og nerver. Kalium senker også blodtrykket.

LES OGSÅ
Moren fant sju flåtter på sønnens nakke. Så ut som fregner. Nå advarer hun andre foreldre

11. Mot rynker

Sitron beskytter fiberproteinet kollagen i kroppen som reduseres når vi bli eldre. Jo, mer kollagen som er beskyttet, jo, mer reduseres rynker.

Pixabay

Fikk du lyst til å drikke sitronvann? Del gjerne videre så flere kan dra nytte av fordelene som denne lille sitrusfrukten bærer med seg!