Hjem Forskning Drikker du te? Da skal du ikke se bort fra at du er smartere enn andre

Drikker du te? Da skal du ikke se bort fra at du er smartere enn andre

Forskere har funnet ut at tedrikkere har bedre organiserte hjerneregioner enn ikke-tredrikkere.

– De som konsumerte enten grønn te, oolong te, eller svart te minst fire ganger i uken i 25 år hadde hjerneregioner som var internforbundet på en mer effektiv måte, skriver Science Daily ifølge KK.

Dette betyr i praksis at de som drikker te har en hjerne som fungerer bedre ved tenkning, oppmerksomhet, persepsjon og hukommelse, problemløsning, avgjørelser, resonnering, språk og kommunikasjon.

Det er forskere ved National University of Singapore (NUS) som har kommet frem til dette resultatet etter å ha studert bilder av hjernen til 36 voksne fra 60 år og oppover.

Fant endringer i hjernestrukturen

Johanne Egge Rinholm, er hjerneforsker ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo. Hun kjenner til studien og forteller at forskerne undersøkte hjernefunksjon hos eldre og så på hvordan denne kunne korreleres med hvor mye te de drakk. De intervjuet eldre i Singapore om tedrikking. Deretter tok de MR-bilder for å måle hjernefunksjonen og utførte kognitive tester.

Drikker du te? Det kan være bra for hjernen! Foto: Canva

– Forskerne fant noen endringer i hjernestruktur hos tedrikkerne. Så er spørsmålet om disse endringene faktisk påvirker de kognitive evnene til de eldre, sier hun til KK.

Hjerneforskeren er likevel litt skeptisk til studien, og usikker på om man kan konkludere med at te gjør folk smartere.

Hjernen jobber bedre

Professor og demensforsker Geir Selbæk ved Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse forteller at det finnes flere studier som viser at te kan ha en gunstig effekt på hjernefunksjonen, selv om den kanskje ikke er så veldig stor.

– Dette er en studie med avansert MRI-teknologi (bilder av hjernen) som i noen grad viser at te-drikkernes hjerne jobber bedre enn hjernen til dem som ikke drikker te. Det er en liten studie, og funnene trenger å bli bekreftet med andre studier, sier han.

– Min konklusjon er: Det er mulig at te har en positiv effekt på hjernen, men denne ser ikke ut til å være veldig stor. Drikk te hvis du synes det er godt, sier han videre.

LES OGSÅ: Studie: Hagearbeid er som en time på treningsstudio

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com