torsdag, juli 29, 2021

Drikker øl og spiser kosemat – men gikk likevel ned 50 kilo

Mest lest nå

Frida von Sydow (28) har vært overvektig hele livet. Men så en dag orket hun ikke mer. Nå deler hun hemmeligheten bak hvordan hun gikk ned 50 kilo på ett år.

Etter rundt en måned i lockdown begynte Frida og samboeren og lese om kosthold, porsjonsstørrelser, kalorier og vektnedgang.

I mai opprettet hun Instagram-kontoen «Densistegangen». Da hadde hun gått ned 10 kilo.


I det aller første innlegget på Instagram skriver hun: «De som kjenner meg godt, og de som følger litt med, vet at jeg har slitt med overvekt så lenge jeg kan huske. Det begynte da jeg var veldig liten. Jeg kommer aldri til å glemme den ukjente mannen som kommenterte at «men hun trenger vel ikke dessert» da jeg var ute og spiste med mormor i Stockholm. Jeg tror jeg var fem eller seks år.»

Etter dette har vekten til Frida sakte men sikkert tikket oppover og, som hun selv sier, til slutt helt ut av kontroll.

Det er sikkert mange som kan kjenne igjen Fridas historie. 14 måneder etter at Frida bare bestemte seg for å endre livsstilen en gang for alle har hun gått ned imponerende 52 kilo i vekt. Nettavisen skriver at hun fremdeles har en liten vei å gå før hun har nådd – men livet hennes er totalt forandret.

Med instagram-kontoen håper hun å vise både andre og seg selv at det faktisk går an.

– Det er jo egentlig veldig personlig å dele så mye, men det var viktig for meg å gjøre profilen åpen. Både fordi jeg fikk meldinger av venninner som ba om tips og råd når de så at jeg klarte det, og for å vise folk i samme situasjon at det faktisk er mulig. Jeg har jo hørt så mye om at det er nesten umulig å få det til, og jeg ville være en motstemme, sier hun til Nettavisen.

Frida spiser helt vanlig mat. Hun spiser hjemmelaget pizza, snacks og tar seg en øl i helgene. «Cluet» var derimot å lære seg hvor mye og hva slags mat hun egentlig trenger, ha et bevisst forhold til inntaket, og å justere porsjonene. Det startet med at hun og samboeren skaffet seg kunnskap om kosthold og fant frem sunne oppskrifter de holder seg til i hverdagen.

– Vi visste mye mindre om mat og størrelse på porsjoner enn vi trodde. Da vi begynte å lage riktige porsjoner så ble vi veldig overrasket over hvor lite det var sammenlignet med sånn vi spiste tidligere, sier Frida.

All mat og drikke er lov, men hun teller kalorier og velger stort sett grønnsaker og matvarer som er rike på proteiner.

Du kan følge med Frida på den siste delen av krafttaket hennes her.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter