lørdag, juni 12, 2021

Drømmen om norsk EM-deltakelse

Mest lest nå

8. oktober er det endelig klart for oppgjøret mellom Norge og Serbia, hvor det skal kjempes om sjansen for en billett til det prestisjefulle Europamesterskapet i fotball neste år.

Nations League ble redningen


Det er takket være Nations League at Norge kan sikre seg en plass i EM for første gang siden 2000. Det er på høy tid at Norge kommer seg tilbake på den internasjonale banen. Nations League er for de europeiske landslagene for menn, og ideen bak turneringen var å kvitte seg med privatlandskamper og treningskamper, og heller introdusere kamper hvor poeng deles ut året rundt for de 55 medlemslandene i UEFA.

Det det er altså gjennom gruppeserien i Nations League i 2018 at det norske herrelandslaget fikk en ny sjanse til å komme seg til Europamesterskapet. Med denne viktige seieren kom de seg fra nivå C til nivå B i turneringen, så det begynner å gå rett vei etter en lengre tørkeperiode. Vi har en spennende tid i møte, og du kan holde deg oppdatert på resultater, odds og kommende kamper på betsafe, både for Europamesterskapet og Nations League. De introduserer også kampanjer hver uke innen ulike temaer, så det er noe å finne for de fleste. Dersom Norge nå vinner sin Nations League-gruppe, er det dessuten en mulighet for at vi kan komme oss til fotball-VM i 2022. Etter såpass mange år uten å spille mesterskapsfotball, er det ingen tvil om at gutta vil bruke denne gylne muligheten for alt den er verdt.


Kilde: Unsplas

Ønsket ikke å møte Norge

Den serbiske treneren Ljubiša Tumbaković har selv uttalt at Norge var motstanderne de var minst lystne på å møte i kvalifiseringen. Akkurat som med nordmennene er det et par tiår siden Serbia har vist seg på banen under Europamesterskapet. De er svært så sultne på en plass i EM, og neste skritt blir å slå Norge i oktober. Norges trener Lars Lagerbäck er også forberedt på at det vil bli en krevende kamp, og mener Serbia trolig er de vanskeligste motstanderne sammen med Østerrike. Vinneren av kampen vil møte vinneren fra oppgjøret mellom Skottland og Israel i den avgjørende runden.

Har Norge en realistisk sjanse?

Det så heller mørkt ut for Norges sjanser til EM-kvalifisering etter tapet mot Østerrike fredag 4. september, men allerede tre dager sener steg håpet betraktelig da de slo Nord-Irland med det imponerende resultatet 5–1. Det var spesielt Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth som briljerte på banen mot Nord-Irland, men hele angrepsspillet var i en klasse for seg selv. Serbia har ikke levert like sterke resultater i kvalifiseringen, med tap mot Russland og uavgjort mot Tyrkia. Det er grunn til å tro at nordmennene vil entre banen med større selvsikkerhet enn serberne.

Tapet mot Østerrike beviste nok en gang at Norge fremdeles mangler stabilitet, men samtidig viser grusingen av Nord-Irland at det likevel er håp og at laget har flere styrker, spesielt de imponerende prestasjonene fra Haaland og Sørloth har vekket optimisme. Dersom landslagsgutta klarer å holde effektiviteten oppe fra møtet mot Nord-Irland, er det all grunn til å være optimistiske om møtet med Serbia i oktober. Seier over Serbia betyr altså at de møter vinneren av kampen mellom Israel og Skottland, og dersom Norge klarer å holde nivået oppe og vinne også denne kampen, betyr det at Norge endelig får delta i Europamesterskapet igjen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter