lørdag, juni 6, 2020

Dronning Eliazbeth dropper pelsen og bytter til fuskepels

Mest lest nå

Englands dronning Elizabeth har i alle år brukt pels. For det har hun fått massiv kritikk fra dyrevernorganisasjoner og pelsmotstandere. Nå har dronningen bestemt seg for å ta motstanderne på alvor, og droppe all bruk av pels fremover.

«Dersom Hennes Majestet skal delta på oppdrag i spesielt kaldt vær, vil det fra 2019 og fremover bli brukt falsk pels for å sikre at hun holder seg varm», sier Angela Kelly ifølge avisen The Telegraph. Angela er ansvarlig for dronningens garderobe.

Endring blant folks holdninger

Ifølge Nationen, signaliserer slottet i England at grunnen til at dronningen nå dropper pelsbruk, er en endring blant folks holdninger til pels.


Dronning Elizabeth har nemlig flere ganger blitt kritisert av dyrevernsorganisasjoner for å fortsette å bruke pels, selv om flere motehus har kuttet ut bruk av pels.

Oppfordrer det norske kongehuset til å følge etter

Dyrevernsorganisasjonen NOAH var svært glad over nyheten. De skriver på Instagram:

«Kongefamilien har lenge møtt motstand for deres bruk av pelsplagg, og beslutningen om å ta avstand fra dette harmonerer godt med at England allerede har hatt forbud mot pelsdyroppdrett i snart 20 år.»

NOAHsender også en oppfordring til det norske kongehuset om å slutte med pels:

«NOAH mener det er på høy tid at også den norske kongefamilien tar avstand fra pels», skriver de.

Flere land forbyr pelsdyroppdrett

I sommer ble det klart at pelsdyrnæringen i Norge skal legges ned innen 2025. Også Irland har snakket om et pelsforbud. Både England og Wales har allerede forbud mot pels.

I USA har California, som første stat, bestemt at det skal bli forbudt med all produksjon og salg av pels fra og med år 2023. Det vil også bli forbudt å produsere klær, sko og vesker av pels.

Flere motehus har også droppet pelsen. Sist ut er Prada, som ikke kommer til å ha noe pels i sin sommerkolleksjon for 2020.

LES OGSÅ: Nå blir det forbudt med pels her

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter