onsdag, august 5, 2020

Dronning Elizabeth fyller 94 år i dag – slik skal hun feire

Mest lest nå

Vanligvis feires Storbritannias dronning storslått over hele landet når hun fyller år. Selv bruker hun å feire sammen med familien. Men i år blir det en stille feiring, og digitalt familieselskap.

Hadde det ikke vært korona-krisen, hadde dronningen blitt hedret med en våpensalutt. Men det utgår i år. Dronning Elizabeth og ektemannen prins Philip er for tiden på Windsor Castle. Der skal de feire sammen med resten av familien på den digitale plattformen Zoom.

Charles sitter isolert etter at han har vært smittet med koronaviruset, William og Kate er i Norfolk, og Harry og Meghan er i Los Angeles.


Still going strong

Både dronning Elizabeth og ektemannen er i risikogruppen for korona. Derfor har de gått i selvpålagt karantene.

– Begge oppholder seg på Windsor Castle og lever et ganske nøysomt liv, sier Se & Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle til TV 2.

–  Dronningen er kjent for at hun liker å pusle puslespill, og hun rir fortsatt. Om det er noen det passer å si at vedkommende er «still going strong», så er det dronning Elizabeth, sier hun videre.

Veldig populær

Kongehuseksperten forteller at de kongelige ofte får en sterkere rolle under kriser.

– Dronning Elizabeth har overlevd så mye som 14 statsministre, og britene føler en veldig trygghet ved henne, sier Caroline Vagle, og legger til at dronningen nettopp holdt en tale som gjorde veldig inntrykk blant befolkningen.

–  At hun dropper bursdagsfeiringen fordi hun sier det ikke passer til omstendighetene, sier litt om den pliktoppfyllede monarken hun blir betraktet som. Hun er veldig populær blant britene, og jeg tipper at disse tidene gjør henne enda mer populær, sier hun.

Verdens eldste monark

Dronning Elizabeth overtok tronen i 1952, bare 25 år gammel. Hun er dermed den lengstsittende og eldste monarken i verden.

Det var ikke ventet at hun skulle bli dronning, da det i utgangspunktet var hennes onkel, Edward VIII, som var konge. Men han abdiserte, og Elizabeths far, George VI tok over tronen.

130,319FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter