in

Dronning Elizabeth II er død : En æra er over

Foto: Getty

Den britiske dronningen er død i en alder av 96 år.

Nyheten kommer bare timer etter at det britiske kongehuset kunngjorde at dronningens leger var bekymret for helsen hennes.

«Etter videre undersøkelse i morges uttrykker dronningens leger bekymring for helsen hennes og har anbefalt at hun forblir under medisinsk observasjon. Dronningen fortsetter å bo på Balmoral, hvor hun føler seg komfortabel, skrev kongehuset tidligere i dag i pressemeldingen.


Deretter kom det frem at dronningens familie var informert om situasjonen, og alle var på vei til Balmoral, hvor hun lå døende.

Av kongefamilien var det imidlertid bare sønnen prins Charlie som var ved hennes side da han døde.

Slik står det i en melding fra Buckingham Palace.

Dødsfallet bekreftes av Buckingham Palace. Den britiske kongefamilien er samlet på Balmoral Castle i Skottland.

– Dronningen døde fredelig på Balmoral i ettermiddag, heter det i den offisielle kunngjøringen.

Elizabeth Alexandra Mary ble født 21. april 1926 og var det første barnet til mor Elizabeth og far Albert, som senere ble kong George VI av Storbritannia.

Hun var på reise i Kenya da hun 6. februar 1952 fikk beskjeden om at hun var blitt dronning, etter at den sykelige kongen hadde dødd i løpet av natten.

Den offisielle kroningen fant sted først i juni 1953. Dronningen og ektemannen prins Philip fikk fire barn: prins Charles, prinsesse Anne, prins Andrew og prins Edward.

Dronning elizabeth 21.april 1926 – 08.september 2022

Dronning Elizabeth er den lengst regjerende monarken i Storbritannias historie, og hun feiret 70-årsjubileum i sommer. På grunn av sykdom måtte hun imidlertid avlyse flere dager med feiring. Med hennes død blir hennes eldste sønn, prins Charles, konge.

Her er et tilbakeblikk på livet hennes:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Seks katter med verdensrekorder

Frskning viser: Kvinner sover bedre med en hund i sengen enn med en mann