Hjem Kjendisnytt Dronning Margrethe fyller år – og gjenopptar rollen som regent etter ryggoperasjon

Dronning Margrethe fyller år – og gjenopptar rollen som regent etter ryggoperasjon

Danmarks dronning Margrethe fyller 83 år 16. april. Samtidig som hun fyller år, gjenopptar hun også rollen som landets regent. Den danske dronningen har vært sykmeldt en lengre periode etter en ryggoperasjon.

Det var i februar dronning Margrethe ble operert i ryggen. Det meldte det danske kongehuset i en pressemelding.

Lang rekonvalesens

Etter operasjonen opplyste hoffet at operasjonen gikk etter planen, og at dronningens tilstand etter omstendighetene var god og stabil.

Hun var innlagt på Rigshospitalet i København i litt over en uke. Og etter sykehusoppholdet har den danske dronningen gått gjennom en lengre periode med rekonvalesens og rehabilitering av ryggen.

– Dronningen uttrykker sin store takknemlighet for den profesjonelle og gode behandlingen som Dronningen har fått under innleggelsen på Rigshospitalet, het det i en pressemelding fra hoffet.

I Dronningens fravær har kronprins Frederik fungert som regent. Det danske kronprinsparet har blant annet i denne perioden vært på et offisielt besøk i India.

Der har de blant annet lagt ned kranser i forbindelse med at det var 75 år siden den indiske fredsaktivisten Mahatma Gandhi ble myrdet.

Dronningen fyller år

Denne søndagen er kongefamilien samlet for å feire monarkens 83-årsdag på Amalienborg. Klokken 12 søndag skal Dronningen og øvrige medlemmer av kongefamilien hilse folket fra balkongen.

Tradisjonen tro er det også lagt frem gratulasjonsprotokoller, slik at folket kan sende en bursdagshilsen til dronningen sin.

Amalienborg museum hilser jubilanten med flere barnebilder av dronning Margrethe – her sammen med sin mor, dronning Ingrid av Danmark:

Siden dronningen fortsatt er på bedringens vei etter operasjonen, er det kronprins Frederik og kronprinsesse Mary som vil representere det danske kongehuset under kroningen av kong Charles.

Programoversikten til de norske kongelige, viser at det også fra Norge vil være kronprinsparet som representerer under den høytidelige seremonien 6. mai.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com