Hjem Kjendisnytt Dronning Margrethe må gjennomgå en større ryggoperasjon

Dronning Margrethe må gjennomgå en større ryggoperasjon

For et par dager siden kom meldingen om at den danske dronningen avlyser sin private ferie til Gausdal i Norge. Nå melder det Danske kongehus at Dronning Margrethe må opereres i ryggen.

«Hennes Majestet har i en lengre periode vært preget av problemer med ryggen, og den siste tiden har situasjonen forverret seg. Dronningen har etter samråd med ekspertene ved Kongesykehuset besluttet å gjennomgå en større ryggoperasjon», skriver kongehuset i en pressemelding.

Operasjonen skal etter planen gjennomføres onsdag 22. februar på Rigshospitalet i København, og Dronningen må også bli på sykehus i etterkant.

«Etter dette forventes et lengre rehabiliteringsforløp. Det betyr at en rekke offisielle programposter i nær fremtid vil bli utsatt, kansellert eller håndtert av andre medlemmer av kongefamilien», heter det i pressemeldingen.

82 år gamle dronning Margrethe har nylig avlyst arrangementer på grunn av ryggsmerter. Lørdag skulle hun ha besøkt Nasjonalmuseet, mens hun denne uken skal ha dratt på vinterferie til Norge. Den er imidlertid også kansellert, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

«H.M. Dronningen har kansellert sitt private opphold i Norge på grunn av ryggproblemer. Det betyr også at kronprinsen ledet dagens offentlige audiens på Christiansborg», lød meldingen fra kongehusets presseavdeling til Billed-Bladet mandag.

Ekstra Bladet har vært i kontakt med kongehusets presseavdeling, som ikke ønsker å gi ytterligere informasjon om operasjonen eller dronningens helse.

VG kan fortelle at dronning Margrethes planlagte vinterferie som nå altså er avlyst, skulle gå til Gausdal i Norge.

Dronning Margrethe har et nært forhold til Norge på vinterstid. Hvert år tar dronningen turen til Gausdal, noe hun har gjort siden prinsene var små.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com