in

Dronning Sonja skal på reise – Besøket markerer de sterke båndene

Foto: NTB

I medio oktober vil dronning Sonja besøke delstaten Minnesota. Dette området var svært populært blant immigrantene fra Norge. Besøket markerer de sterke båndene til det norsk-amerikanske samfunnet i USA.

Under USA-besøket vil Dronningen også besøke St. Olaf College, som ble grunnlagt av norske innvandrere i 1874.

Ifølge Minnesota State Demographic Center hevder 810.300 innbyggere i Minnesota å ha norske aner. Andre kilder hevder det dreier seg om mer enn en million. Uansett hva det faktiske antallet er, så er det ifølge magasinet Forbes ingen tvil om at Minnesota er et sentrum for skandinavisk kultur i USA.

– Etterkommere av nordmenn som kom til USA er veldig stolte av arven sin. De ønsker desperat å holde kontakten med den rike kulturen til sine forfedre, forklarer Christina Carleton ved Norway House til Forbes.

Norway House i Minneapolis er blant stedene som vil få besøk av Dronningen.

Dronning Sonja skal også besøke Mindekirken som feirer hundreårsjubileum i år. Mindekirken ble startet i 1922 av Norwegian Lutheran Church of America og er en av to kirker i USA som fremdeles har liturgi på norsk.

Denne kirken er sentral i det norsk-amerikanske miljøet i Minneapolis og omegn, og feirer sitt hundreårsjubileum i år. Når Dronning Sonja kommer, vil hun delta i en festgudstjeneste.

Til tross for at det er rundt 100 til 150 år siden de fleste norske immigrantene kom til USA kan vi av kirkens nettsider se helt tydelige innslag av Norge: De arrangerer både rømmegrøt-lunsjer og lutefisklag. De har også en konversasjonsklubb der man kan øve seg på å snakke norsk, og en norsk barneklubb der barna utforsker sanger og fortellinger fra Norge.

Dronningen vil også åpne et nybygg i tilknytning til Norway House, som er et samlingspunkt for norsk kunst, kultur og næringsliv i Midtvesten.

Her er et tilbakeblikk på kong Harald og dronning Sonjas 30 år på tronen sammen. Se bildene her:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Prinsesse Märtha Louise fyller 51 år – Se det nye bildet

Ponnien Emma tok et rørende farvel med eieren, dronning Elizabeth – Dette skjer med dyret nå