tirsdag, januar 28, 2020
Nyheter Dronning Sonja er syk – måtte avlyse åpning av...

Dronning Sonja er syk – måtte avlyse åpning av utstilling

-

Dronning Sonja skulle etter planen åpne en utstilling med egne verk på Galleri Bi-Z i Kristiansand tirsdag kveld. Men på grunn av sykdom, måtte hun avlyse.

«Dronningen har pådratt seg en infeksjon i de øvre luftveiene», sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, til Nettavisen. Han vil ikke si noe om alvorlighetsgraden av sykdommen. Kongehuset ønsker heller ikke å si noe om hvor alvorlig sykdommen er for dronningen. Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Skulle vise frem sine egne verk

Tirsdag kveld skulle Dronning Sonja (82) åpne en utstilling på Galleri Bi-Z i Kristiansand. Galleriet ligger midt i Kristiansand sentrum. Arrangementet skulle være en lukket utstilling kun for galleriets medlemmer. Der skulle dronningen vise frem sin egen kunst

Dronning sonja
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Dronningen har levert rundt 70 ulike arbeider bestående av keramikk og grafikk. Prisene for verkene ligger på mellom 4.500 kroner til 130.000 kroner.

Har vært planlagt i tre år

Utstillingen har vært planlagt i hele tre år. Gallerist Bernt Bisseth fikk en telefon med beskjed om at dronningen måtte avlyse sent mandag kveld. Han sier til nettavisen at han syns det er trist.

LES OGSÅ: Se dronningens helt spesielle detalj

«Ifølge ryktene skal det mye til at dronningen avlyser ting. Det er klart det er trist, og vi vet at det er et stort apparat som må til når hun skal flytte seg fra a til b», sier han.

Bernt Bisseth bekrefter at utstillingen er en av få som Dronning Sonja gjør i løpet av et år, og derfor er det ekstra leit at hun ikke har mulighet til å stille.

Men både åpningen og resten av utstillingen går som planlagt, uten dronningen til stede.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Keramikk fra Dronningen i Dronningensgate!

Et innlegg delt av Galleri BI-Z (@galleribiz)

Ikke ofte dronningen avlyser

Det er ikke ofte dronningen avlyser jobb på grunn av sykdom. Sist var i juni i år da Sør-Koreas president var på besøk i Norge. Da måtte dronningen avlyse på grunn av en infeksjon i foten.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...

Sissel Kyrkjebøs datter går i morens fotspor – Slik ser hun ut nå

Sarah Kyrkjebø Skoller (20) har blitt en voksen dame, og har valgt å gå i morens fotspor. Før jul, var hun med moren på...