in ,

Dronning Sonja fyller 84 – se det nye bildet

I dag fyller vår kjære dronning 84 år.

Kongehuset har ikke gitt noen informasjon om hvordan dagen skal feires, men tidligere har Märtha Louise fortalt om en tradisjon kongefamilien pleier å holde på bursdagene.

«Vi serverer alltid en sånn spesiell kringle som min mormor alltid laget. Det er på en måte det mest tradisjonelle vi gjør», sa hun, og la til at denne typen kringle er veldig god, og at alle i kongefamilien elsker den.

Så selv om dronningen kun skal feire stille og rolig i år, med familien, står mest sannsynlig mormors kringle på bordet.

For å gratulere dronningen med dagen har vi samlet 6 bilder nedenfor som viser hvorfor hun er så populær blant det norske folk.

1. Det første bildet ble publisert i anledning dronningens bursdag av kongehuset på Instagram

2. Det gode smilet

View this post on Instagram

A post shared by Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Dronning Sonja har stort sett alltid et smil på lur, og hun har virkelig et smil som oser av varme og godhet.

3. Turinteressen

I 2018 deltok dronning Sonja på Tv 2-serien gutta på tur. Dronningen viste seg fra sin beste side gjennom programmet og var unektelig i god fysisk form.

– Det er få i landet som kan matche hennes turinteresse og meritter. Dronningen har vært overalt i landet vårt, fortalte Arne Hjeltnes til TV 2.

Foto: Tv 2 / Youtube

4. Stiller alltid opp

Dronning Sonja har vist gjennom en årrekke at hun alltid stiller opp på offentlige arrangementer, i kriser og sorg. Hun er et glimrende eksempel på en folkelig dronning.

5. Hilser alltid

Har du noen gang sett Dronning Sonja passere en folkemengde hvor hun ikke hilser? Etter hva vi kan se virker det som at dronningen er opptatt av å se folket, vise respekt og alltid hilser med et vink til de som har stilt opp for å se henne og kongen.

6. Kjemper for kvinners rettigheter

Dronning Sonja har ved en rekke anledninger engasjert seg for kvinners rettigheter.

TV-aksjonen 2019 hadde som mål å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Dronningen ble beskytter for tv-aksjonen.

– Dronning Sonja har et sterkt engasjement for årets tema, og vi er veldig glade og takknemlige for at Dronningen vil være høy beskytter for årets TV-aksjon, sa generalsekretær Gry Larsen i CARE Norge.

Vi gratulerer dronningen så mye med dagen! Trykk gjerne på deleknappen og send henne dine gratulasjoner du også!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Peter mistet det kjæreste han eide – fem år senere fikk han det på mirakuløst vis tilbake

Mandy (18) forsvant sporløst da hun gikk tur med hunden. 30 år etter, ble drapet oppklart