mandag, januar 24, 2022

Dronning Sonja i ny bok: Ikke redd for å dø

Mest lest nå

I «Sonja. Samtaler med Dronningen», Alf van der Hagens dronning-biografi, deler Sonja minner fra livet sitt. Men hun skuer også fremover.

I samtalene mellom Dronningen og forfatteren kommer de inn på døden.

Dronning Sonja forteller her ifølge VG at hun ikke er redd for å dø. Hun forteller om hvordan hun har sett at hos flere kunstnere, når de nærmer seg slutten av livet, blir temaene lysere. De bruker blomster og lyse farger.


«Jeg synes det er ganske deilig», sier Sonja i boken om akkurat dette.

«Heller at det er noe lyst og godt foran oss, i stedet for gru og redsel. Det er jo et positivt bilde på at man kommer inn i en lys fase og ser noe lyst fremfor seg.»

I et intervju med avisa sier forfatteren at Dronningen hele sitt liv har hatt en fordomsfri kristen tro.

– Morens tro har vært veldig viktig, sier van der Hagen til VG.

Samtidig har Dronningen opplevd tunge møter med døden alt fra ung alder.

Foreldrenes tap av storebroren, Karl Herman Haraldsen, som døde i en båtulykke kun sju år gammel hang som en skygge over familien i hele Dronningens oppvekst.

Og i 1970 tok dronning Sonjas søster, Gry, selvmord. Det var først da biografien om dronning Sonja kom ut i 2012 dronningen valgte å snakke åpent om at søsteren Gry Henriksen hadde tatt sitt eget liv.

Gry Henriksen var aktiv i motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig. Traumene etter dramatiske krigsår forfulgte henne, og i en periode skal hun ha vært innlagt på psykiatrisk avdeling på Modum Bads Nervesanatorium.

– Som alle andre i familien grublet også jeg over om jeg kunne ha gjort mer for Gry. Og svaret var alltid det samme: Ja, det er alltid mer man kunne ha gjort, står det ifølge Dagbladet å leses i biografien.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter