søndag, desember 5, 2021

Dronning Sonja tror ting kunne vært annerledes for Ari

Mest lest nå

Dronning Sonja har også kommet inn i kongehuset. Slik Ari gjorde. Og hun har opplevd å føle seg uønsket. Dette er blant tingene Dronningen forteller om i en ny biografi.

«Sonja. Samtaler med Dronningen» er Alf van der Hagens dronning-biografi og en samtalebok der dronning Sonja deler minner fra livet sitt.

Bokomtalen lover at Dronningen forteller om barndom og ungdom i et villastrøk i Oslo, om galleribesøk og kjolesøm, og om den livslange begeistringen for fransk kultur som begynte med losji hos en katolsk vertsfamilie årene før ekteskapsinngåelsen med kronprins Harald.


De siste ti årene har Dronningen selv vært aktiv som utøvende kunstner. Parallelt med dette har hun grunnlagt en internasjonal kunststiftelse som i år feirer sitt tiårsjubileum.

Hun snakker også om sitt nære forhold til sin tidligere svigersønn, nå avdøde Ari Behn.

Ifølge VG gir Dronningen i boken tydelig uttrykk for en sorg over at han aldri fikk vite hvor verdsatt han var.

«For jeg tenker at det er så trist at ikke folk satte pris på Ari mens han levde. Nå som han er død, snakker mange varmt og fint om ham, men før det fikk han masse kritikk, ingenting var bra. Han følte ikke at han var vellykket i det hele tatt, tror jeg.»

– Det er mennesket Sonja jeg ønsker å få frem, ikke den offisielle Dronningen, sier Alf van der Hagen til VG før boken slippes i norske bokhandlere.

Hagen er tidligere sjefredaktør i Morgenbladet og har skrevet en rekke bøker.

Foruten kunsten som bandt dem sammen hadde også Sonja opplevd å komme inn i kongehuset. Sommeren 1965, mens det i Norge pågikk en heftig debatt om hvorvidt kronprins Harald skulle få gifte seg med den ikke-kongelige Sonja, reiste hun alene til Frankrike for å komme bort fra det hun innrømmer var en følelse av å være uønsket.

«Ja, jeg følte meg jo sånn. Jeg følte meg uønsket», sier hun ifølge avisen i boken.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter