Hjem Kjendisnytt Dronning Sonjas tragiske historie: Min døde bror ble aldri funnet

Dronning Sonjas tragiske historie: Min døde bror ble aldri funnet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dronning Sonja er en høyt elsket person blant det norske folk. Hun fremstår som en dronning som genuint bryr seg om folket, men selv bærer hun på en smertefull livshistorie.

I et personlig intervju med NRK har dronningen tidligere åpnet opp om den hjerteskjærende historien om hennes storebror, Karl Herman Haraldsen, som døde i en tragisk ulykke på sjøen. Han var bare syv år gammel da han mistet livet i en eksplosjon, og kroppen hans ble aldri funnet.

Året var 1936. Karl Herman Haraldsen var på en seiltur sammen med sin far Karl August og noen venner. Ombord var også et innleid mannskap som gikk ned i båten for å starte en parafinvarmer. Denne handlingen førte til en voldsom eksplosjon som raserte hele båten. Den unge gutten, som var dronningens storebror, ble aldri funnet etter ulykken.

– De snakket aldri om det. Det var en voldsom sorg her i huset. Så ble jeg født ett år etter, forteller dronningen.

En mor i konstant sorg

Dronning Sonja forteller også om hvordan hennes mor, hver gang hun så en lys gutt, undret om det kunne være hennes savnede sønn.

– På den tiden snakket man ikke om slike helt nære ting. Men jeg husker en gang da jeg var liten, og mor leste Lord Fauntleroy. Det er jo en trist historie, og da begynte både hun og jeg å gråte. Da tror jeg nok at mye av dette kom opp i henne igjen, sier dronningen.

Vår kjære Dronning Sonja ❤️

Posted by Sosialnytt on Saturday, September 16, 2023

Åpenhet om private sorger

Dronning Sonja har flere ganger blitt hyllet for sin åpenhet om vanskelige og tabubelagte temaer. Hun har tidligere delt sorgen over å ha mistet sin søster Gry, som i 1970 begikk selvmord mens Sonja var gravid med sitt første barn med kronprins Harald. Sorgen over tapet av søsteren, kombinert med spontanaborten, var en stor belastning for den daværende kronprinsessen.

– Det er det som er forferdelig i slike sårbare situasjoner. Da er det veldig vondt å være midt i søkelyset. Det står for meg som et ganske stort mareritt, har hun tidligere sagt.

En kjærlighetsfull far

Før hun møtte kronprins Harald, mistet Sonja også sin kjære far i 1959. Hun beskriver ham som en mann som stod henne svært nær og som skjemte henne bort.

– En veldig søt ting var når mor og far var borte i selskap, så tok far alltid med en liten søtsak til meg. Den lå på nattbordet mitt da jeg våknet neste dag, minnes dronningen.

  1. Dronning Sonja
  2. Dronning Sonja
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com