in

Dronningen besøkte barn og barnebarn i Frankrike

Dronning Margrethe av Danmark Faksimile: DR

Danskenes populære dronning Margrethe sendte hilsen til folket fra ferien sin på kongefamiliens slott, Château de Cayx, i Frankrike.

Sommeren 1974 kjøpte dronningen og prins Henrik Château de Cayx, som ligger i nærheten av byen Cahors.

Det historiske vinslottet har nå vært kongefamiliens base på prins Henriks fødested i 47 år.

I løpet av prins Henriks levetid tilbrakte dronningen og prinsen flere uker på det franske vinslottet hver sommer, og denne tradisjonen har dronningen fortsatt etter prins Henriks død.

View this post on Instagram

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus)

Forrige uke var dronning Margrethe på sitt årlige sommeropphold i Sør-Frankrike, og hun forteller i et innlegg på kongehusets Instagram at hun tilbragte helgen med sin yngste sønn, Prins Joachim, og de to barnebarna prins Henrik og prinsesse Athena, før hun igjen returnerte til Danmark.

Prins Joachim og prinsesse Marie bor for tiden i Frankrike. De er nok glade for at restriksjonene er sluppet litt opp og de endelig kan tilbringe litt tid sammen med familien som ennå bor i Danmark.

Tidligere i år, da prins Christian ble konfirmert, kunne ikke familien i Frankrike komme til Danmark på grunn av koronarestriksjoner. De ble således forhindret i å delta på nevøens store dag.

I et intervju med danske Se og Hør skal prinsesse Marie ha antydet at hun og prins Joachim ikke selv bestemmer over tilværelsen og at flyttingen til Frankrike ikke var deres valg.

– Det er ikke alltid vi som bestemmer, sier prinsesse Marie til dansk Se og Hør og avbryter mannen sin når han forteller om karriereendringen fra å være bonde i Møgeltønder til å bli forsvarsattaché i Paris.

Marie ville imidlertid ikke utdype hva hun mente med de kryptiske ordene som falt få minutter inn i samtalen. Se og Hør skriver at det var veldig tydelig at prinsessen ville fortelle danskene at de ikke alltid bestemmer selv.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

ungdom

Nå får ungdommer også tilbud om vaksine

Karoline Krüger

Karoline Krüger: Misunnelse kan snus til noe positivt