in

Dronningen feiret femti år på tronen med berg-og-dal-banetur i fornøyelsesparken Tivoli

Dronning Margrethe av Danmark - faksimile: Instagram

I år er det 50 år siden dronning Margrethe overtok den danske tronen. Lørdag feiret hun med en tur til Københavns populære fornøyelsespark Tivoli.

Selv om det ikke primært var for å oppleve den populære fornøyelsesparken danskenes Dronning Margrethe tok turen til Tivoli på lørdag, så tok hun seg ifølge Danmarks Radio også tid til en tur i berg- og-dal-banen.

For å markere jubileet ble hun invitert til å se en ballettforestilling på Pantomimeteateret. Dronningen plantet også et tre for å markere jubileet, og Tivoli-Garden spilte sin splitter nye marsj som de har komponert til ære for Dronningen.


Men selv om programmet var tett, ble det heldigvis også tid til en tur i berg-og-dal-banen. Noe Danmarks Radio kommenterer at den 82 år gamle dronningen så ut til å glede seg over.

Ved siden av seg i vogna hadde hun Tivolis direktør, Susanne Mørch.

Dronningens elegante hatt skal utrolig nok ha sittet på under hele turen med berg-og-dal-banen.

Under feiringen tok dronningen seg også en tur i Flykofferten, og til slutt fikk hun et stykke jubileumskake.

På Instagramkontoen til Tivoli står det å lese at det var dansere fra Hamburg Ballett, Royal Ballet i London, Paris Opera, New York City Ballet og Den Kongelige Ballet på den store gallaen som ble holdt til dronningens ære i Tivolis konsertsal.

Tidligere i vinter arrangerte dronningens familie en overraskelsesmiddag for henne på Christian VIIs Slott på Amalienborg. 

Under denne overraskelsesmiddagen ble det dekket med Flora Danica-serviset, som er det dyreste danske middagssettet. Sist gang serviset ble benyttet av Kongehuset var på Dronning Ingrids 80-årsdag i 1990.

Middagen ble holdt 14. januar, på dagen 50 år etter at hun ble utropt som Danmarks dronning etter sin far, kong Frederik IX. I nyere tid har det vært tradisjon i Danmark at landets nye regent blir utropt til folket.

Dronningens 50-års jubileum vil bli markert og feiret med en rekke arrangementer i 2022, hvor kongefamilien, det offisielle Danmark og en rekke utenlandske gjester vil delta.

Som følge av koronasituasjonen og helsemyndighetenes anbefalinger valgte det danske kongehuset å utsette de store markeringene som var planlagt til midten av januar 2022. Men dronningen ønsker fortsatt en festlig markering hvor danskene kan delta, og bestemte seg for å flytte de fleste av arrangementene som er planlagt i januar til sensommeren 2022.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Russisk topp-diplomat trekker seg: – Aldri har jeg skammet meg så mye over landet mitt som jeg har siden 24. februar

Dette bildet tester din logiske tenkemåte