torsdag, februar 25, 2021

Dronningen smører skiene selv: – Jeg har tre smøreboder

Mest lest nå

Dronning Sonja er en ivrig skiløper, og i et ferskt intervju røper Dronningen at hun smører skiene selv.

I et intervju med Skiforeningens Markamagasinet røper dronning Sonja at hun har tre smøreboder: En på slottet, en i Sikkilsdalen og en på Kongsseteren. Hun smører skiene sine selv.

– Men jeg har mange gode venninner som er veldig gode til å smøre – så vi smører ofte sammen, sier Dronningen i intervjuet.


Hun passer på både glid og feste.

Faksimile Instagram

– Det nytter jo ikke å gå hvis du ikke har feste – og det er kjedelig å gå hvis du ikke har glid.

Dronningen smører helst skiene med Gamle Østbyes og silke. I starten brukte hun et gammelt strykejern, men nå har hun fått seg et ordentlig smørejern.

Skiløpere i Oslomarka kan av og til oppleve at Dronningen kommer forbi. Hun kan fortelle Markamagasinet at hun liker seg svært godt på både Kikutstua og Kobberhaughytta.

Det norske kongehus har alltid hatt en sentral rolle i norsk skisport.Den stadige diskusjon blant friluftsinteresserte i hovedstaden om hvem som har markas beste boller vil Dronningen imidlertid ikke kaste seg inn i, og avviser at hun har personlige favoritter.

– Nei, jeg synes det er like fint hvor jeg enn kommer. Tryvannstua er jo kjempehyggelig. Og Skjennungstua er veldig koselig. Marka har betydd meget i tidligere tider – men også meget i dag. Tenk på alle de flotte løypene som blir preparert – i det kuperte og spennende terrenget. De små og større stuene man kan besøke – og hvor man kan hvile, spise, drikke og finne krefter – og så fortsette turen etterpå. Sammen med venner kan man få så mange fine naturopplevelser, sier hun i intervjuet.

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter