in

Dronningens begravelse ble sett av 4,1 milliarder mennesker – dette er verdens åtte mest sette tv-sendinger

Foto: Getty

Dronning Elizabeths begravelse ble fulgt av 4,1 milliarder tv-seere, og er dermed verdens mest sette tv-overføring. Begravelsen hadde mer enn seks ganger så mange seere som månelandingen med Apollo 11.

Mens hundre tusener av mennesker fulgte dronning Elizabeths begravelse fra Londons Gater fulgte 4,1 milliarder mennesker med via tv-skjermene. Dette ifølge anslag lagt frem av avisa Express.

BBC har uttalt at det under begravelsesdekningen ble registrert et publikum på hele 28 millioner i Storbritannia alene.

– I går var BBC Ones største seer-dag siden avslutningsseremonien i OL i 2012, uttalte en talsperson for TV-kanalen dagen etter begravelsen.

Det nest-mest sette tv-øyeblikket i verdenshistorien er åpningsseremonien av Atlanta-OL i 1996, 6,3 milliarder skal ha fulgt med på dette. Frem til dronning Elizabeths begravelse har ikke noe annet tv-sendt program kommet i nærheten av å måle seg mot åpningsseremonien til Atlanta-OL.

Prinsesse Dianas begravelse i 1997 er verdens tredje mest sette tv-overføring, og 2,5 milliarder fikk med seg den. Det var 600 millioner flere som så prinsessens begravelse enn bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle i 2018 som er verdens femte mest sette tv-overførte hendelse.

Konsertserien Live 8 ble direkteoverført på fjernsyn over hele verden og er klodens fjerde mest sette tv-innslag. Live 8 var en serie med konserter som ble arrangert i juli 2005. Ni konserter fant sted 2. juli. Ifølge Wikipedia var A-ha blant bandene som deltok på konserten i Berlin. Konsertene fant sted på 20-årsdagen til Live Aid, like før det G8-toppmøtetpå Gleneagles Hotel i Skottland. Målet med konsertene var å fremforhandle mer «rettferdige» regler for internasjonal handel for å gjøre slutt på sult og fattigdom i den tredje verden.

At fotball er populært vises også på tv-statistikken. I 2018 fulgte 1,1 milliarder mennesker med på VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia. Dette er verdens sjette mest sette tv-sending.

100 millioner færre så minnegudstjenesten for Muhammed Ali i 2016, og 625 millioner fikk med seg månelandingen til Apollo 11 i 1969.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kronprins Haakon og Kong Harald

Kronprins Haakon skal på reise: Kronprinsens besøk vil markere det gode og tette naboforholdet

Kong Charles

Nostradamus-ekspert som forutså dronning Elizabeths død hevder kong Charles vil abdisere – og etterfølgeren vil være overraskende