Hjem Nyheter Dronningens venninne ut mot siste sesong av The Crown: – Det er så ondskapsfullt at det ville ødelagt henne

Dronningens venninne ut mot siste sesong av The Crown: – Det er så ondskapsfullt at det ville ødelagt henne

Dramatiseringen i den nyeste sesongen av The Crown er så ondskapsfull at den ville ha ødelagt dronningen, mener en av hennes nære venner.

Blant de mest kontroversielle scenene er dramatiseringer av prinsesse Dianas begravelse og brannen som herjet Windsor Castle i 1992.

I tillegg vil den femte sesongen av Netflix-dramaet også inneholde scener der daværende prins Charles i 1991 ber statsminister John Major for å tvinge moren til å abdisere.

Majors talsperson har ifølge Daily Mail allerede beskrevet manuset som «skadelig og ondsinnet fiksjon» og «en haug med tull som ikke har noen annen hensikt enn å gi en maksimal, og fullstendig falsk, dramatisk effekt».

Nå har også en ikke navngitt nær venn av den avdøde dronningen ifølge avisa fortalt The Sunday Times at hun er forferdet over de ondskapsfulle usannhetene som presenteres nesten som om de var fakta når sesongen sendes 9. november.

«Jeg er forferdet over det som skjer med Netflix og hvordan de baktaler kongefamilien. Det er ondskapsfullt. Det er som om de prøver å ødelegge kongefamilien», sier kilden.

Den nære vennen har sluttet seg til de mange som oppfordrer Netflix om å inkludere en opplysning om at showet er fiksjon foran hver episode.

I sesongen fem vil det være hendelsene fra 1990 til 1997 som tas opp, dette var en turbulent periode for det britiske kongehuset.

En talsmann for Netflix presiserer at serien alltid har vært en fiktiv dramatisering.

– I serie fem forestille man seg hva som kan ha skjedd bak lukkede dører i løpet av et betydelig tiår for kongefamilien – et tiår som allerede har blitt gransket og godt dokumentert av journalister, biografer og historikere, sier talspersonen til Netflix.

I videoen under kan du se den offisielle traileren fra Netflix:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com