søndag, juni 13, 2021

Dropp treningen og gå på konsert i stedet. Det gjør (nesten) samme nytten

Mest lest nå

Det sies at intervalltrening er den mest effektive formen for trening, men nå har to medisinstudenter i Danmark kommet med en oppsiktsvekkende rapport – det er nesten like effektivt å gå på konsert!

Det var under årets Roskildefestival de to studentene David Enselv Nyrnberg og Anna Sidse Dinesen Deleuran ved Computing og Medicin og Teknologi på DTU (Danmarks Tekniske Universitet) fikk i oppdrag å overvåke 20 gjester med pulsmålere tilkoblet treningsappen Endomondo.


Ved å legge inn informasjon om blant annet kjønn, alder, vekt, høyde og hvor de var plassert på festivalområde, kunne de sammenligne data med tilsvarende testpersoner som ikke var på festivalområdet. Poenget med undersøkelsen var å overvåke folks helbred med tanke på utmattelse og dehydrering, med det formål å høyne sikkerheten for festivaldeltakerne.

Overraskende nok viste det seg at de som var mest aktive i nærheten av scenen under konsertene hadde høyere forbrenning enn dem som ikke var det. Eksempelvis forbrant testpersonene i gjennomsnitt 1060 kalorier under Bruno Mars’ opptreden på den Orange Scenen, hvilket tilsvarer en god runde med spinning!

Selv om denne undersøkelsen ikke er så omfangsrik som studentene gjerne skulle ønske seg, så får de likevel støtte i teorien sin.

Foto: Pixabay

– Du kan godt sammenligne en konsert med trening, sier professor i sunnhetsfremmende fysisk aktivitet ved Københavns Universitet, Bente Merete Stallknecht i et intervju med DR.

– Under en konsert kan det være mange andre faktorer enn fysisk aktivitet som påvirker pulsen, for eksempel høy temperatur, dehydrering, alkohol, hasj og humøret, sier hun.

– Men man kan fint sammenligne en konsert med intervalltrening, hvor intensiteten i bevegelsene stiger og faller i takt med musikken. Mosjon skal helst være morsomt, så vi må ha noen flere konserter!, avslutter hun.

Og det kan vi da ikke annet enn å være enig i. God musikk og godt selskap er alltid en sikker vinner – og når vi så attpåtil vet at det er sunt for oss kan det vel ikke bli bedre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter