in

Dropper kakemann – Nå skal det hete kakeperson

pepperkake
Foto: Canva

Bakerikjeden Lagkagehuset fra Danmark vil ikke lenger selge kakemenn eller kakekoner. De skifter til det skjønnsnøytrale ordet kakeperson på sine kaker.

Malin Gardeström som jobber med kommunikasjon for bakeriet forteller til Berlingske:

– For oss er det viktig at vi avspeiler samtiden og omfavner det mangfoldet som er i samtiden.


På Facebook forteller bakerikjeden at kundene fremover vil kunne velge hvordan kakepersonene skal dekoreres.

– Selvfølgelig må man kunne velge selv; bukser eller kjole, langt eller kort hår. Vi er i full gang med å utvikle appen vår, slik at du også i fremtiden skal kunne bestille fra vår populære kakemann/kakefrue-app – og her var det helt naturlig for oss å starte med et nøytralt utgangspunkt: Kakeperson, skriver Lagkagehuset og forteller videre om hvorfor de har tatt dette valget.

– Når vi nå vil ta et nøytralt utgangspunkt, er det fordi vi mener det må være plass til alle hos oss. Det handler om både og – ikke enten eller. Lagkakehuset har alltid hyllet mangfoldet.

– Tusen takk til alle som allerede har valgt å ta del i debatten om mangfold, skriver de på Facebook.

Vi har altid og vil fortsat have både kagemand og kagekone, men vi vil have plads til alle.Selvfølgelig skal man selv…

Posted by Lagkagehuset on Saturday, June 4, 2022

Delte reaksjoner

Nyheten deler mildt sagt kommentarfeltet i to, og på bakeriets egen Facebookside kan man lese mange forskjellige meninger om de nøytrale kakepersonene.

– Nå må den idiotien snart stoppe. I tusenvis av år har det vært menn og kvinner på planeten. Folk må være som de er og vil være, men slutt nå å presse det ned på alle, skriver en.

En annen mener det hele er et markedsføringsstunt fra bakeriet.

– Ærlig talt, Lagkagehuset, det er et latterlig stunt dere er med på. Jeg er lei av all den politiske korrektheten. Dere mister nok kunder på dette for å glede en minoritet.

Til den siste kommentaren svarer Lagkaehuset:

– Vi tror tiden er inne for å gjenspeile det fantastiske mangfoldet i samfunnet vi er en del av. Vi forstår at endring kan være litt vanskelig, men det er nettopp derfor det er viktig å bidra i samtalen. Vi ønsker ikke å droppe tradisjonen med kakemenn og kakekoner, men skape et mer nøytralt utgangspunkt.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sykepleier adopterte liten jente – var ikke forberedt på overraskelsen som ventet henne

Dronning Elizabeth feirer 70 år på tronen – her er dronning Elizabeth IIs liv i bilder