Hjem Forskning Du blir feit av kake på jobben

Du blir feit av kake på jobben

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange får nesten daglig tilbud om kake eller andre godsaker på jobben. Det er vanskelig å si nei, så man forsyner seg.

De fleste som er i jobb, har opplevd at det flere ganger i uken, er kake eller andre godsaker på pauserommet. Det er mange grunner til å feire med kake; fødselsdag, jubileum eller
lønnsforhøyelse. Men, kake er en av de store synderne når det gjelder kalorinntaket og det som gjør at du ikke klarer å holde vekten selv om du ellers lever sunt.

I Danmark har man laget en undersøkelse som 6020 mennesker har svart på. Mannen bak undersøkelsen er Henrik Duer, som er treningsfysiolog og han har delt resultatene med BT.

Mange får tilbud hver dag

Er du en av dem som stadig får kaketilbud på jobben? Foto: Canva

Han forteller at undersøkelsen viste at hele 34% av de spurte blir tilbudt kake eller
andre godsaker minst tre ganger i uken, mens hele 12% får tilbudet hver dag. En av personene som har besvart undersøkelsen sier at det føles som et press når kaka settes på bordet:

«Jeg sier ofte nei til kake, og det fører alltid til kommentarer fra mine kolleger om at «det tåler du. Hvorfor er du alltid så sunn? Du skal huske å nyte livet». Det er som om jeg takker nei til alkohol og blir sett på som kjedelig og hellig», forteller vedkommende.

LES OGSÅ: Rikke bestilte en kake til kollegene. Fikk bakoversveis da hun åpnet esken

I følge Henrik Duer kan man komme denne ukulturen til livs ved at arbeidsgiver tar ansvar og innfører noen felles regler på arbeidsplassen. Det kan man gjøre ved at man har en fast «kakedag» i uken, slik at det bare blir en dag og ikke fem.

Man kan også plassere fristelsene litt unna der man sitter med matpakken sin.

Kjenner du noen som synes det er vanskelig å la kaken stå?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com