Forsiden Nyttig 15 grunner til at du bør ikke kaste kaffegruten

15 grunner til at du bør ikke kaste kaffegruten

Det finnes mange kaffeelskere i dette landet og det kastes dessverre store mengder med kaffegrut. Ikke gjør det. Det finnes mange gode grunner til å ta vare på den. Gjenvinning og gjenbruk er i vinden og er også en veldig god grunn til å ta en titt på disse tipsene.

1. Lag en herlig, luksuriøs saltskrubb

Tørr og ru hud? Du trenger ikke gå til innkjøp av en dyr skrubb. Du kan lage deg en selv. Denne luksuriøse saltskrubben holder huden myk og glatt, og du vil også få en velduftende hud.

Slik gjør du – bland 3 dl grovsalt med 2 dl tørket kaffegrut og 2 dl olje. Du kan bruke hvilken olje du vil, men olivenolje er et godt tips. Her kan du lese mer om hvordan du går frem.

2. Bli kvitt is i oppkjørselen

Istedenfor sand, kan kaffegrut kan strøs på isen for å få bedre feste. Syren i kaffegruten fører også til at isen smelter fortere.

3. Lag din egen duftball

Det eneste du trenger er litt kaffegrut og en strømpebukse eller strømpe. Legg gruten i strømpen og knyt godt igjen. Bollen kan henges i hjemme i huset eller til og med i bilen.

4. Bli kvitt mordersnegler

Dersom du har disse sneglene i hagen din, vet du nok også at det finnes mange måter å bekjempe de på.  De beryktede mordesneilene liker ikke syren i kaffegruten og holder seg på avstand.

Wikipedia

5. Doble innhøstingen

Skal du så gulrøtter eller reddiker kan du blande frøene med kaffegrut før du plater som vanlig. Disse vekstene har godt av kaffegrut. Insektene vil holde seg unna og du kan høste dobbelt så mye.

6. Tiltrekk meitemark

Kaffegrut er et supert tilskudd til hagedriften. Meitemark er bra for hagen din og mark elsker kaffegrut som du kan bruke som naturlig gjødsel.

7. Lag din egen nålepute

Sy en nålepute av stoff du har til overs, eller bruk en strømpe, og fyll den med litt kaffegrut og sy igjen. Kaffegruten hindrer også nålene i å ruste.

LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil
LES OGSÅ
Supertriks - Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

8. Bedre tilværelsen i komposten

Gruten inneholder mange sporstoffer og mineraler, derfor er gruten perfekt kompostjord.  Fyll på med litt kaffegrut og la komposten gjøre resten.

9. Fjern vanskelige flekker

Hvis du har flekker i gryter og panner som er vanskelig å få bort kan du prøve å gni med en klut og kaffegrut, men unngå å gjøre det på teflon og andre sensitive materialer.

10. Fjern lukt fra hendene

Det kan lukte ganske sterkt av hendene etter at man f.eks. har kuttet en hvitløk, løk eller fisk. Gni hendene med litt kaffegrut og skyll av, så vil lukten bli borte.

Wikimedia Commons

11. Få mørere kjøtt

Biff i helgen? Tilsett en spiseskje kaffegrut i marinaden når du skal marinere kjøttet. Det gjør kjøttet mørere og gir det en mild røyksmak.

12. Hold nabokatten borte

Hvis nabokatten pleier å tisse i dine blomsterbed, kan du strø ut litt kaffegrut blandet med appelsinskal så slipper du ubudne gjester.

13. Slutt å snuse

Mange som forsøker å slutte med snus,  savner følelsen av å ha noe under leppen. Bruk heller bruke litt kaffegrut.

14. Fjerne riper i treverk

Vann blandet med kaffegrut er ypperlig til å fjerne striper i treverk. F.eks. oppskrapede bordben får en ny glød og stripene forsvinner dersom du gnir dem inn med blandingen.

15. Unngå mørke ringer under øynene

Føler du deg litt trøtt? Bli kvitt mørke ringer og poser under øyenen ved å gni litt kaffegrut under øynene. I videoen nedefor kan du se hvordan du skal gjøre det.

Del gjerne videre så flere tar vare på og benytter seg av kaffegruten!

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet